Matchstraff efter överfallet: "Illa"

Publicerad

Mason Raymond fick matchstraff i Karjala Cup-matchen mot Sverige.

Detta efter en stenhård tackling på den svenske målvakten Magnus Hellberg.

– Det är riktigt onödigt gjort, säger experten Petter Rönnqvist i C More.

Hellberg höll sedan nollan – och Sverige vann med 2-0.

Det var mållöst i Karjala Cup-matchen mellan Sverige och Kanada när sju minuter återstod av den andra perioden.

Då stod den kanadensiske forwarden Mason Raymond för ett riktigt hjärnsläpp.

Sveriges målvakt Magnus Hellberg var ute bakom målet för att få tag på pucken, och då Raymond in en rejäl tryckare. Svensken var helt oförberedd på smällen, föll till isen och blev liggande.

– Det är riktigt onödigt gjort av Mason Raymond, det är en solklar utvisning. Det där kan gå riktigt illa. Det var bara tur att det inte gick värre, säger experten Petter Rönnqvist i C More.

Hellberg reste sig dock snabbt, och syntes skrika till det kanadensiska båset när han åkte in till sargen.

Sverige tog ledningen – efter kritik

Raymond straffades med fem minuters utvisning plus matchstraff efter tacklingen.

Det fem minuter långa spelet i numerärt överläge gav ingen utdelning för Sverige, och Tre Kronor kritiserades av C Mores experter för sitt spel i matchen.

– Sverige måste upp rejält, det gäller samtliga spelare, säger experten Sanny Lindström.

Men efter att Simon Despres visats ut för hög klubba kunde Sverige till slut spräcka matchens nolla i slutet av den andra perioden. Skellefteås Pär Lindholm kunde styra in 1-0 efter att Patrik Hersley lagt fram ett första skott.

Sverige vann sedan matchen med 2-0. Magnus Hellberg utsågs, efter knocken tidigare i matchen, till Sveriges bäste spelare.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag