Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

"Måste vara försiktig när han är på isen..."

Publicerad

Han sänktes brutalt i deras förra möte.

I kväll ställs Niklas Kronwall mot ett av sina senaste offer - Tjeckiens forwardsstjärna Ales Hemsky.

- Han är en av NHL:s bästa tacklare och man måste vara försiktig när han är på isen, säger Hemsky till SPORT-Expressen.

Redan i kväll väntar den andra VM-matchen för Tre Kronors del. Nu mot betydligt vassare motstånd i form av Tjeckien - och för en av lagets största stjärnor väntar ett laddat möte mot en av våra backstjärnor.

Senast Niklas Kronwall spelade mot Edmontons stjärna Ales Hemsky sänkte han honom totalt med en patenterad tackling på öppen is.

"The Kronwall of pain" har Hemsky fått erfara.

- Han är en av NHL:s bästa tacklare och han har gjort så där mot många spelare så man måste vara försiktig när han är på isen, säger Hemsky.

"Det var en hård tackling"

Vad minns du av smällen?

- Jadå, jag minns den. Det helt helt okej men det var en hård tackling. Han tacklar inte fult, eftersom han tacklar med arslet och inte armbågen, säger Hemsky.

Niklas Kronwall:

- Det hade kunnat gå värre, han såg mig inte alls överhuvudtaget. Men det är skönt att han inte blev skadad.

Hemsky säger att du är en av NHL:s bästa tacklare.

- Jag vet inte, det händer väl tre, fyra gånger per säsong.

Hemsky är ute efter revansch i kväll.

- Om jag ser honom där ute får jag försöka. Eller genom att vinna matchen. Jag kanske tar en fight mot honom, haha, nej jag bara skojar, säger Hemsky.

- Det blir nog i så fall den sämsta fighten som någonsin skådats, säger Kronwall.

"De är farliga framåt"

Öppningsmatchen mot Norge är avklarad för svenskarnas del och i kvällens match mot Tjeckien väntar en tuffare uppgift.

- Det ser väl rätt bra ut för dom också, bra förstärkningar från NHL och oavsett vilket lag Tjeckien har så lever dom på sina kontringar och oerhört skickliga avslut, säger Kronwall.

- Jag såg lite av deras match i dag och det blir en tuff ut-maning. Tjeckien har många spelare som är farliga framåt och det är bra att det är en sen match. Nu blir det hem och sova och se till att få i sig mat, säger Tre Kronors stjärnforward Loui Eriksson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag