Mårts val: Kan bli Tre Kronors förstakedja

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Olle Wande

Pär Mårts har satt samman vad som kan bli en ny förstakedja – Jimmie Ericsson tillsammans med tidigare AHL-kedjekompisarna Calle Järnkrok och Gustav Nyquist.

– Han var hur bra som helst redan då, jag kunde inte förstå att han var spelade med oss där nere, säger Järnkrok om Nyquists tid i AHL.

Tre Kronor är plats på för att inleda uppladdningen inför lördagens premiär mot Danmark. Pär Mårts kommer att lämna några platser öppna för NHL-förstärkningar. Planen är att anmäla tolv forwards, två målvakter och sex eller sju backar.

- Jag tror inte killar som kommer från andra sidan tillför något på en gång, så det är ett litet långskott, säger Pär Mårts.

"Ska jobba hårt"

Oscar Möller-Mikael Backlund-Joakim Lindström var den klara förstakedjan efter Oddset hockey games men de får nu utmaning om den titeln av en nykomponerad kedja. Mårts kommer att testa nytillskotten Calle Järnkrok och Gustav Nyquist tillsammans med Jimmie Ericsson.

- Calle är den enda right-centern och det kan jag tycka är ett extra vapen, och han är spelskickligt. ”Nypan” jobbar hårt samtidigt som han har hyfsat lätt för att göra mål och bra på det. Det känns bra att spela med dem, jag ska jobba hårt och jobba hårt. Vänder vi spelet är det självklart ”Nypan” som går längst fram, annars handlar det bara om att kugga i varandra, säger Jimmie Ericsson.

Järnkrok och Nyquist spelade tillsammans i Detroits farmarlag tidigare under säsongen.

- Vi spelade bra ihop i Grand Rapids, det är kul att vara tillbaka med honom, säger Järnkrok.

Spelade ihop

Sedan dess har Nyquist gått vidare till att ösa in mål i NHL och spela OS  – och Järnkrok är inte förvånad.

- Jag vet inte om det hänt så himla mycket. Han var hur bra som helst redan då, jag kunde inte förstå att han var spelade med oss där nere, säger Järnkrok.

Nyquist ser fram emot att spela tillsammans med Järnkrok.

- Vi spelade tillsammans i Grand Rapids och det gick bra. Han är en väldigt duktig spelare, smart och med bra skott. Jimmie är en väldigt smart spelare, stark på pucken och forecheckar bra.

- Sedan är han en stor spelare, han är ju lite mindre, så han kan vara framför mål och göra ett jäkla bra jobb.

Tre Kronors kedjor

Oscar Möller-Mikael Backlund-Joakim Lindström

Mattias Ekholm-Erik Gustafsson

Jimmie Ericsson-Calle Järnkrok-Gustav Nyquist

Tim Erixon-Johan Fransson

Dick Axelsson-Mattias Sjögren-Simon Hjalmarsson

Daniel Rahimi-Jonas Ahnelöv

Nicklas Danielsson-Joel Lundqvist-Linus Klasen

Niclas Andersén-Magnus Nygren

Övriga: Andreas Thuresson, Dennis Rasmussen