Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

Mårts har fått fyra nya återbud till VM-spel

Publicerad

HUDDINGE. Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts har haft sitt första ispass inför VM i Globen.

Ytterligare fyra elitseriespelare har tackat nej till VM-chansen.

Det är Frölundaduon Christian Bäckman och Magnus Kahnberg som tillsammans med Luleåbacken Elias Fälth och Modos Mattias Ritola som tackat nej till Tre Kronor inför VM.

Alla fyra spelarna dras med skador efter SM-slutspelet.

"Inte fräsch"

Frölundaforwarden Magnus Kahnberg, som varit uttagen till både Karjalaturneringen och Oddset Hockey Games, utan att kunna spela på grund av sviterna efter en svår hjärnskakning, kommer inte att spela mer ishockey den här säsongen.

- Kahnberg är inte riktigt fräsch än, säger Tre Kronorcoachen Pär Mårts till HockeyExpressen.se.

"Skavanker"

Magnus Kahnbergs lagkamrat, Frölundabacken Christian Bäckman, har under lång tid haft olika problem, inte minst med knäna.

- Han har lite skavanker som han måste ta hand om för att kunna fortsätta spela hockey, säger Mårts.

Även Modoforwarden Mattias Ritola tackar nej till Tre Kronor och dubbellandskamperna mot Norge och Vitryssland i början av april.

- Ritola har en skada så han kan inte vara med, säger förbundskapten Pär Mårts.

Stoppas av läkare

Spelskicklige Elias Fälth, som kommer att lämna Luleå och är aktuell för HV 71, har avböjt landslagsspel.

- Elias knä är inte så bra så han tackade nej i går. En läkare sa nej och tyckte att han ska se till att få en bra försäsong i stället, säger Mårts.

Sedan tidigare har Linköpingstrion Magnus Johansson, Andreas Jämtin och Carl Söderberg tackat nej till VM-lägren, precis som Luleåmålvakten Johan Gustafsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag