Foto: Olle Wande
 Foto: Olle Wande

Martin Johansson kan petas mot Finland

Publicerad

ÖREBRO. Martin Johansson drog i gång både publiken och Tre Kronor i 3-2-segern över Finland.

Men om Fredrik Pettersson och Marcus Sörensen kan spela mot Finland på lördagen petas Örebros stjärnforward.

– Om båda är friska då är inte Martin med, säger förbundskapten Pär Mårts.

När Tre Kronor i tisdags hade ont om folk på träningen i Örebro, då bland annat Frölundatrion Oscar Fantenberg, Joel Lundqvist och Johan Sundström, spelade final i Champions Hockey League, fick Örebroforwarden Martin Johansson rycka in.

Succéstart för Martin Johansson

Och när sedan både Fredrik Pettersson och Marcus Sörensen blev magsjuka inför matchen mot Finland fick Örebros Martin Johansson en plats i laget.

Och inte bara det. Han fick ingå i den startande femman och fick därmed ta emot hemmapublikens jubel och inleda matchen på isen. Det tog 29 sekunder så hade Martin Johansson levererat pucken till Nicklas Danielsson och så var det 1-0 till Tre Kronor mot Finland.

– Ja, det känns som en optimal start. Det var kul att det började så bra. Vi fick med oss publiken lite grann. Kul! säger Johansson efter 3-2-segern.

Det blev fram byten totalt och lite drygt tre minuters speltid och den tog han hand om väl. Men egentligen hade han andra planer för torsdagen än att spela inför en utsåld Behrn arena med 5 500 åskådare.

Skulle ha tränat i Kumla

– Det var träning i Kumla och ett mer konditionsinriktat pass på eftermiddagen. Sedan skulle jag vara logevärd med grabbarna i laget uppe i hallen. Så det var lite annat. Det här var roligare! säger Johansson.

– Jag fick ett sms på morgonen när jag skulle åka i väg med min dotter till dagis.

Hur det blir med nästa match mot Finland på Hovet på lördagen är mer oklart. Luganos Fredrik Pettersson och Djurgårdens Marcus Sörensen är fortfarande med i Tre Kronors trupp.

– Jag tror de tränar (på fredagen) och spelar på lördag, säger Pär Mårts.

Det skulle innebära att Martin Johansson inte får spela nästa match mot Finland.

Kan petas mot Finland

– Nej, jag vet faktiskt inte hur det ligger till. Det är ingen idé att fokusera på det nu. Vi får ta den här matchen till att börja med, så får vi se vad som händer, säger Johansson.

– Jag har inte hört så mycket mer än att jag skulle vara med och värma i dag och spela så får vi se.

Fredrik Petterssons Luganokamrat Linus Klasen låter tveksam till spel för Pettersson.

– Han är bättre, men magsjuka i två dagar och sedan spela på lördag, det kanske inte är rättvist mot honom själv. Jag hoppas han är bättre och att det inte är någon fara med honom, säger Klasen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag