Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mardrömmen – inför mötet med Sverige

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Sverige ställs mot Tjeckien i JVM-kvartsfinal på torsdag kväll.

Då kan värdnationen sakna hela fyra viktiga spelare.

Andremålvakten Nick Malik hade en mardrömskväll när Kanada krossade Tjeckien med 7-2.

Juniorkronorna säkrade gruppsegern tidigare under tisdagen efter seger mot Slovakien, och fick därmed vänta in de sena matcherna för att få sitt kvartsfinalmotstånd klart.

Värdnationen Tjeckien spelade mot Kanada för att undvika fjärdeplatsen i den andra gruppen – och därmed få möta Sverige – men man var chanslösa mot Kanada.

Joe Veleno gjorde 1-0 och Nolan Foote pangade in 2-0 i powerplay innan Otakar Sik drog på sig ett matchstraff för Tjeckien. I efterföljande powerplay ryckte Kanada i från till 3-0 och 4-0, vilket i princip dödade matchen.

Tjeckien hämtade visserligen upp till 2-4 i andra perioden men föll till slut med 2-7. 

Juniorkronorna ställs mot Tjeckien

Därmed står det klart att Sverige och Tjeckien möts på torsdag kväll klockan 20:00 i Ostrava.

Där kan det vänta riktigt tunga avbräck för Tjeckien. Sedan tidigare har man förlorat nyckelspelarna Jakub Lauko och Jan Jenik efter varsina knäskador mot Ryssland respektive USA.

Utöver detta så skadade sig förstamålvakten Lukas Parik i mötet med Kanada. Och efter matchstraffet riskerar Otakar Sik även avstängning mot Sverige.

Tjeckiens andremålvakt, Nick Malik, tvingades dessutom släppa två puckar direkt i andra perioden – den första efter ett misstag när han var långt ute från egen bur – och hade något av en mardrömskväll.