Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kollapsen i genrepet – släppte in sex mål

Alexander Holtz blev målskytt när Juniorkronorna förlorade med 4-6 mot USA i JVM-genrepet.Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Juniorkronorna var på väg mot succé i genrepet till JVM.

I den andra perioden hade laget ledningen med 3-0 mot USA men tappade då allt och USA kunde vända till 3-5. 

Sverige förlorade till slut med 4-6.

I afton var det dags för Juniorkronornas genrep inför JVM som startar annandag jul. Efter seger mot Tjeckien i fredags ställdes man i dag mot toppnationen USA, och i den första perioden tog de blågula en drömstart när de snabbt gick ifrån till 3-0 efter mål av Adam Ginning, Philip Broberg och Karl Henriksson. 

Men matchen kom att ta en helomvändning i den andra akten när USA vaknade till liv.

Efter att ha släppt in 3-1 rasade det svenska försvarsspelet samman samtidigt som USA:s offensiv kom i gång på allvar och innan perioden var slut hade amerikanarna kommit ikapp - och gått förbi. Efter fem raka mål var ställning då 3-5.

Sverige släppte in sex mål i genrepet

I den tredje perioden kunde Alexander Holtz reducera till 4-5 i powerplay så blev det spänning i matchen och Sverige tryckte på för en kvittering.

Men när förbundskapten Tomas Montén valde att plocka målvakten Hugo Alnefelt för att spela med en extra utespelare så avgjordes matchen till USA:s fördel då New York Rangers löfte K'Andre Miller satte pucken i tom målbur.

– Jättebra för Sverige att få möta ett absolut topplag. Och – på något sätt – bra att Sverige åker på en torsk. Resultatet spelar mindre roll. Att få möta en toppnation inför världsmästerskapet är jättebra, säger experten Mikael Renberg i SVT.

Nu väntar tre dagar av träning innan Juniorkronorna på annandag jul ställs mot Finland i öppningsmatchen av mästerskapet.