Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Målvakten sågas för sitt drag – efter drömmålet

Foto: TV10

Finland krossade Tre Kronor med 5-1.

Det hela avslutades med att den finske målvakten Frans Tuohimaa hittade rätt från egen målgård. Men det han hittade på efteråt fick TV10-experten att bli en smula irriterad.

– Nu slutar jag, eller vadå? Vad larvigt, säger Rickard Wallin.

Tre Kronor lyckades inte följa upp 4-3-segern mot Ryssland med en ny triumf mot ständiga rivalen Finland.

Men Tre Kronor inledde bra och tog ledningen genom Daniel Brodin.

Finland replikerade snabbt och kunde se gå ifrån i powerplay. Mötet slutade med en solklar 5-1-seger för de finska lejonen i Channel One Cup.

– Vårt boxplay fungerade inte. Men Finland är bra också, de är svåra att möta, säger förbundskaptenen Johan Garpenlöv i TV10.

Tre Kronor förlorade med 5-1 mot Finland

Experten Rickard Wallin:

– Det känns som i Karjala (Tournament, i november red anm). De jobbar på men man har inte det där goet i laget. Finland har haft mer energi och varit hetare i de avgörande situationerna. Svenskarna är någon centimeter för sena hela tiden. De är där, men ändå inte.

Precis så var det vid Finlands sista mål också.

Finske målvakten Frans Tuohimaa - med bakgrund i Leksand - drog i väg en macka från egen målgård som flög mot det öppna svenska målet. Mikael Wikstrand jagade efter pucken men hann inte stoppa Tuohimaa från att bli målskytt.

– Det är ett otroligt snyggt mål, säger TV10-experten Jonathan Hedström.

Frans Tuohimaa målskytt - bytte ut sig själv

Frans Tuohimaa jublade vilt och åkte ut till bänken för att göra highfive med samtliga lagkamrater. Därefter bestämde sig HIFK-målvakten för att byta - trots att det bara återstod dryga minuten av matchen.

Något som inte föll Rickard Wallin i smaken.

– Okej. ”Det blir inte bättre än så här, nu slutar jag”, eller vadå? Vad larvigt!

Men faktum är att Frans Tuohimaa mer eller mindre var tvungen att byta. Enligt regelboken hade han annars åkt på en utvisning då han passerade blålinjen.

Tre Kronor avslutar Channel One Cup med match mot Tjeckien under söndagen.

– Vi kan bättre. Vi spelade mycket bättre i går. Självklart har vi stunder där vi spelar bra i dag också, men vi måste upp om vi ska vinna i morgon, säger Daniel Brodin.

Beskedet som skakar hockey-Sverige - Oskar Lindblom har fått skelettcancer