Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lias Andersson redo för spel i semifinalen

Publicerad

BUFFALO/STOCKHOLM. Juniorkronornas lagkapten Lias Andersson har dragits med en axelskada.

Nu lämnar han lugnande besked inför morgondagens semifinal mot USA.

– Jag hade spelat om jag hade ett ben kvar, säger han. 

Lias Anderssons medverkan i tisdagens kvartsfinal mot Slovakien var länge osäker. Andersson ådrog sig en axelskada i slutet av matchen mot Ryssland i gruppspelet, och testades sent inför matchen mot Slovakien.

Till slut spelade Lias Andersson, men stod över flera byten i sista perioden.

– Jag ska inte stå här och ljuga om att jag är helt fräsch. Men jag gjorde så gott jag kunde, säger han dagen efter Juniorkronornas avancemang.

Någon fara för Lias Anderssons medverkan i torsdagens semifinal mot de regerande världsmästarna USA ska det dock inte vara. Andersson är helt inställd på att spela.

– Det skulle vara om någon kapade en arm på mig eller något. Än så länge har jag två ben och två armar och då kan jag spela, säger han. 

– Vem vet, det kanske är sista gången man drar på sig en landslagströja. 

Lias Anderssons besked om skadan

När Sverige tränade dagen efter segern mot Slovakien fanns Lias Andersson inte med på isen. Det gjorde inte heller Rasmus Dahlin, Erik Brännström eller Linus Lindström. Trots den sena skadan mot Ryssland har Lias Andersson hela tiden varit övertygad om att fortsätta spela i JVM-turneringen. 

– Jag har vetat hela tiden att jag ska spela, det har bara varit en fråga om tid. Jag har fått bra behandling av läkare också. Det har varit lite jobbigt, men ingen större fara.

Sverige möter USA i JVM:s semifinalen klockan 22.00 i morgon, torsdag. Kanada möter Tjeckien i den andra semifinalen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag