Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lagkaptenens show - här snor han intervjun

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Olle Wande

Kanadas lagkapten Kevin Bieksa showade efter träningen.
Först  berättade han att han fått hemliga tips av bröderna Sedin – sedan tog  han över intervjun med supertalangen Nathan MacKinnon.
– Är det sant att du är den snyggaste 18-åringen i turneringen, löd skjutjärnsfrågan.

Kevin Bieksa har varit en nyckelspelare i Vancouver under lång tid. När 2011-årsfinalisten missade slutspel i år tvekade han inte på att komma till VM där han också belöntas med ett kaptens-C på bröstet.
– Det var ett ganska enkelt beslut. Jag har bara missat slutspel en gång senaste nio åren. Kroppen kändes okej och när jag kollat med familjen så var det bara att åka, berättar 32-åringen.
Bröderna Sedin, som tackade nej till VM efter att båda dragits med skador, passade på att ge Bieksa några goda råd innan han åkte.
– De är två grymma spelare och har gett mig några tips innan jag åkte för att spela. Jag vet att de kommer heja på Alexandre Burrows och jag själv.
Vad var det för tips då?
– Det kan jag inte berätta. Men det var mer om den stora isen. De tänker spelet annorlunda än de flesta och är kreativa. När det gäller det offensiva spelet gav de mig några bra tips.

"Skriv det"

Efter intervjun med Bieksja flyttar SportExpressen.se över diktafonen till Colorados supertalang Nathan MacKinnon. Mitt i en klyschfest om hur spännande det ska bli att spela första världsmästerskapet dyker Bieksa upp. Med knoppen på klubben som en mikrofon.
– Är det sant att du är den snyggaste 18-åringen i turneringen?
– Jag tror att jag är den enda 18-åringen.. börjar MacKinnon men hinner inte längre.
– Så du säger att du är den snyggaste 18-åringen?
– Ja, det är jag. Skriv ner det!