John Norman är en av fyra spelare som nu får lämna VM. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNJohn Norman är en av fyra spelare som nu får lämna VM. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
John Norman är en av fyra spelare som nu får lämna VM. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Lawrence Pilut blev årets back i SHL, men i VM har inte fått en plats i den mördande konkurrensen. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNLawrence Pilut blev årets back i SHL, men i VM har inte fått en plats i den mördande konkurrensen. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Lawrence Pilut blev årets back i SHL, men i VM har inte fått en plats i den mördande konkurrensen. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Kvartett tvingas lämna Tre Kronors VM-trupp

Publicerad

KÖPENHAMN. Drömförstärkningar väntar för Tre Kronor. 

Men när Nashvilles stjärntrio tillkommer innebär det slutet på VM för fyra spelare.

Den ännu icke anmälda kvartetten tvingas nu lämna Köpenhamn och VM.

– Det är ett besked man inte vill ge, säger Johan Garpenlöv.

Efter Nashville Predators säsong tagit slut har Tre Kronor i kväll fått trippla drömbesked från andra sidan Atlanten. Först tackade Viktor Arvidsson ja.

Sen Mattias Ekholm - och sist Filip Forsberg.

Och med Patric Hörnqvist redan på väg in i truppen så har Tre Kronor nu fått ihop ett drömlag till avslutningen av VM där man nu också seglar upp som stora favoriter inför fortsättningen av mästerskapet.

Men glädjebeskeden innebär också något negativt för fyra spelare.

Tvingas lämna VM - inte spelat en minut

För när fyra nya spelare nu anländer till VM så har också Tre Kronor fyllt sin kvot på antal spelare man får anmäla till mästerskapet och kvartetten John Norman, Carl Klingberg, Lawrence Pilut och Adam Almquist tvingas lämna Köpenhamn.

Ingen av de fyra har anmälts till VM men funnits med på samtliga träningar sedan ankomsten till Danmark. 

– De blir ju över nu när vi registrerat de här spelarna. Norman har redan åkt hem, de andra är kvar än, säger förbundskaptenen Johan Garpenlöv och fortsätter:

– Det är det här som är baksidan med vad vi håller på med. När de varit med från start och gjort det bra, kommit till varje träning och visat att de vill in i laget och när det roligaste ska börja så måste de åka hem.

Vidare fortsätter Garpenlöv med det jobbiga i att behöva ge beskedet till spelarna:

– Det är ett besked man inte vill ge. Men tyvärr ser det ut så här och vi har ett visst antal platser. När den här typen av spelare kommer så är det alltid lättare för dem att ta beskedet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag