Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kunde fått mycket mer pengar nån annanstans”

Ekman-Larsson under en Tre Kronor-träningFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
”OEL”Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Oliver Ekman-Larsson trivs i Arizona. 

Han och Coyotes kommer så pass bra överens att de skrivit på ett åtta år långt kontrakt som börjar gälla nästa säsong.

Dessutom kunde klubben kosta på sig att skämta om backen på sociala medier – ett skämt som kanske till och med var lite för bra. 

– Jag trodde inte att så många skulle gå på det, säger ”OEL”.

”Officiellt: Oliver Ekman-Larsson kommer börja filma ”The Bachelor” säsong 24 i juli i hans hemstad Tingsryd. Ratta in ABC för att se 30 kvinnor klösa sig fram till försvararens hjärta”. 

Så skrev Arizona Coyotes officiella Twitterkonto tidigare i vår. Den första april, för att vara mer exakt. 

https://twitter.com/arizonacoyotes/status/1112724004815540224?lang=en

Att den svenske NHL-stjärnan skulle delta i det svenska dejtingprogrammet var alltså ett skämt från klubbens sida – men enligt Ekman-Larsson har det inte gått fram hos alla som sett tweeten. 

Oliver Ekman-Larsson om bachelor-skämtet

– Det var ganska många som gick på den faktiskt, telefonen gick varm i två, tre dagar. Jag tror att det är några som fortfarande tror att det ska ske. Fått många förfrågningar om var man söker in, så det var ganska kul. Man får säga att de lyckades. 

Blev du förvarnad?

– De ringde mig kvällen innan och frågade om det var okej, då sa jag ja. 

Vad har du fått för reaktioner?

– Många frågar var man söker in och många frågar om det verkligen var sant. Det var ganska kul. 

Är du förvånad att så många gick på det?

– Ja, det blev jag. Det var nästan så att man satt två dagar med telefonen för att försöka få bort alla grejer från telefonen, sms, Instagram, Twitter. Jag trodde inte att så många skulle gå på det. 

– De hade gjort det jättebra, de hade lagt ner lite tid på det. Och så väntade de med att fråga mig in i sista stund för de visste att det fanns en chans att jag skulle säga nej. 

Ekman-Larsson om jättekontraktet

Nej, det blir alltså ingen jakt på kärleken i amerikansk tv för Oliver Ekman-Larsson – däremot måste vi betrakta svenskens tid i Arizona som något av en kärlekssaga. Ekman-Larsson har inte gjort någon hemlighet av att han trivs i klubben, och förra året skrev parterna på en kontraktsförlängning på åtta år, värt drygt åtta miljoner dollar per år. Avtalet börjar gälla från och med nästa säsong. 

Ekman-Larsson är numera kapten i ArizonaFoto: CHRIS BROWN/CSM/REX / CHRIS BROWN/CSM/REX/IBL REX FEATURES

– Det betyder jättemycket, det var därför jag bestämde mig för att vara kvar. De har bevisat att de tror på mig, det var ganska självklart att välja det. Men det är som med allt annat, man ska sätta sig ner och fundera och det ska kännas rätt. Det känns som att det var rätt val för mig att vara kvar för mig i staden. 

Vad betyder det ekonomiskt?

– Det betyder inte jättemycket. Det ger förmåner att få vara med och hjälpa andra och ge tillbaka. Man måste ha pengar för att leva, men jag hade kunnat få mycket mer pengar någon annanstans. Jag gick på magkänslan och vad hjärtat ville, pengar är bara en bonus. Vi snackade knappt om pengar. 

Ekman-Larsson har tidigare skänkt miljonbelopp till välgörenhet. Förra sommaren fick en organisation som hjälper utsatta barn i Scottsdale i Arizona motta en gåva, och han har även donerat pengar till den svenska moderklubben Tingsryd. 

– Man vill vara med och hjälpa till. Är man i den sitsen att man kan vara med och påverka, man vet hur mycket det betyder för de man hjälper. Jag får tacka mamma och pappa för den uppfostran, det känns ganska självklart att man ska vara med och hjälpa andra. 

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM • Då spelar Sverige