Foto: Andreas L Eriksson
 Foto: Andreas L Eriksson

Kronwall: "Aldrig gjort ett byte i hela mitt liv"

Publicerad

Tre Kronorbacken Staffan Kronwall blir den som ersätter skadade Frölundastjärnan Joel Lundqvist och spelar forward mot Tyskland.

Ett överraskande besked. Inte minst för Staffan Kronwall.

– Jag har aldrig gjort ett byte som forward i hela mitt liv, säger han till HockeyExpressen.se.

Frölundas Tre Kronorcenter Joel Lundqvist tacklades sönder mot Danmark. Hans VM är över och hans brutna okben måste opereras.

Tre Kronor har två öppna platser för NHL-förstärkningar på utespelarsidan och man har valt att vänta på Philadelphiabacken Nicklas Grossmann och Washingtons Nicklas Bäckström i första hand.

"Lite boxplay"

Det gör att en av de sex backarna i Tre Kronor ska spela forward i fjärdekedjan mot Tyskland. Och förbundskapten Pär Mårts har utsett KHL-backen Staffan Kronwall till kedjekamrat med Niklas Persson och Johan Larsson.

– Jag tycker att han är den rörligaste med tanke på skridskoåkningen. Han får spela lite boxplay med Niklas Persson också, säger Pär Mårts till HockeyExpressen.se.

"Som Kennet Andersson"

Staffan Kronwall fick veta före värmningen i dag att han ska spela forward i kväll.

– Jag trodde inte att jag var förstavalet... Men det ska bli kul att prova något nytt säger han.

- För att ligga på 105 kilo är jag relativt rörlig. Även om jag inte kan jämföra mig med brorsan (Niklas Kronwall) och Erik Karlsson. Jag känner mig som en modern version av fotbollslandslagets Kennet Andersson.

Staffan Kronwall började hockeykarriären som målvakt en gång i tiden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag