Magnus Hellberg. Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅNMagnus Hellberg. Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Magnus Hellberg. Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅNFoto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
 Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Kritik mot laget trots storseger

Publicerad

Tre Kronor fick ett skönt besked i träningsmatchen mot Danmark.

Målvakten Magnus Hellberg stärkte sina egna VM-aktier – men var samtidigt något kritisk mot lagets insats.

– I första perioden hängde vi inte med alls, säger han i C More.

Sverige klarade enkelt av den första av två träningslandskamper som spelas mot Danmark den här veckan.

Linus Arnesson gav Sverige ledningen i den första perioden, trots att Danmark ägde stora delar av spelet inledningsvis.

I de efterföljande perioderna spelade Tre Kronor med mer skärpa, och lyckades utöka ledningen till 4-0 genom Carl Klingberg, Adam Almquist och Linus Ölund. 

Med sju minuter kvar reducerade Nicklas Jensen för Danmark, och matchen slutade 4-1.

Hellberg storspelade

Målvakten Magnus Hellberg stod för en stark insats i kassen, och hoppas ha ökat sina möjligheter till att tas ut i den slutgiltiga VM-truppen.

– Jag tyckte att vi gjorde en riktigt bra laginsats i dag, säger Hellberg i C More.

Målvakten menar samtidigt att det trots allt finns en del att jobba på under landskamperna som väntar inför VM.

– I första perioden hängde vi inte med alls. De kom väldigt snabbt och vi hann inte med riktigt. Men vi spelar mycket bättre i de två sista perioderna.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag