Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Ytterligare en ledare är smittad

Tomas Montén.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Anders Eriksén.
Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Nizze Landén, målvaktstränare.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Anders Eriksén ersätter Tomas Montén i JVM.

Men det är fortfarande inte säkert om han kan åka med laget till Edmonton på söndag.

– Det känns så klart skönt att vi har fått in Anders så snabbt men vi vet ännu inte om han kan resa med laget till Kanada, säger generalsekreteraren Johan Stark till ishockeyförbundets hemsida.

Dessutom har ytterligare en svensk ledare testats positivt för covid-19. 

Den svenska uppladdningen inför JVM har varit stökig med flera coronafall och under tisdagen fick även förbundskaptenen Tomas Montén ett positivt svar på sitt covid-19-test.

– Jag mår bra och har inga symtom. Jag trodde det var ett dåligt skämt, sa Montén efter beskedet att han missar turneringen.

Även den assisterande förbundskapten Anders Lundberg har testat positivt och därför meddelar svenska ishockeyförbundet nu att man kallar in Anders Eriksén som ersättare.

Anders Eriksén ersätter Tomas Montén

Eriksén är i vanliga fall förbundskapten för Team 18/Småkronorna och hockeykonsulent på förbundet.

– Det blev ett snabbt beslut att ta i går för att resa till Sundsvall (där laget har sitt läger, reds anm) och genomföra den testning som krävs för att kunna röra sig i ”bubblan”. Nu är jag på plats och vill hjälpa ledarstaben på bästa sätt för att bedriva en bra lägersamling. Vad som händer vidare med min roll får vi återkomma med längre fram, säger Eriksén i ett pressmeddelande.

Målvaktstränaren också smittad

På söndag reser laget till Edmonton för att installera sig i ”bubblan” innan turneringen avgörs mellan den 25 december och 5 januari. Det är dock inte säkert att Eriksén kommer kunna resa med laget.

– Det känns så klart skönt att vi har fått in Anders så snabbt men vi vet ännu inte om han kan resa med laget till Kanada utifrån gällande regler. Vi befinner oss helt klart i en bekymmersam situation som vi vill hantera på bästa sätt med spelares och ledares hälsa i första rummet, säger ishockeyförbundets generalsekreterare Johan Stark.

Senare under onsdagen meddelade ishockeyförbundet också att målvaktstränaren Nizze Landén hade drabbats av covid-19.

– Det är ett otroligt tråkigt besked att få. Rent fysiskt mår jag bra och har inga symptom så det var inget resultat jag väntade mig, säger Landén i ett pressmeddelande.