Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klingberg: "Åker till VM om jag får frågan"

Foto: Joel Marklund
Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Här två glädjebesked till Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts.

Både John Klingberg, 23, och Mattias Janmark, 23, är öppna för att komma till Moskva och förstärka VM-laget.

Dallasstjärnorna blev tillgängliga i natt, svensk tid , när Dallas föll i den sjunde och avgörande matchen mot St. Louis i kvartsfinalen med 1-6.

– Jag åker till VM om jag blir tillfrågad, hälsar Klingberg via SportExpressen.

Samma sak säger sensationsrookien Mattias Janmark.

- Jag väntar och ser om de är intresserade innan jag tar ställning i så fall. Men jag är öppen för det, säger Janmark om VM-spel i nästa vecka.

I Klingbergs fall finns en liten reservation.

- Jag fick ett skott på foten i dag. Det är ingen fraktur, men jag måste genomgå tester innan jag vet vad som händer. Vi har läkarkontroller som väntar nu när säsongen är över, säger John.

Han har i vinter vuxit ut till en toppback i NHL och producerade 58 poäng, 10 mål och 48 assist, på de 76 matcher han spelade. Klingberg var +22 i grundserien.

Janmark hade en stark säsong

Under 13 matcher i slutspelet fick han ihop 4 poäng, 1 mål och 3 assist. Han bildade Dallas första backpar tillsammans med Alex Goligoski och var en av lagets viktigaste spelare.

Janmark hade en stark rookiesäsong i NHL med 29 poäng, 15 mål och 14 assist, på 73 matcher.

Han bildade en vass kedja under play off ihop med Jason Spezza och Valerij Nichushkin.

När coachen Lindy Ruff i nattens match möblerade om i kedjorna efter den svaga första perioden, där Stars hamnade i underläge med 0-3, så matchade han Janmark ihop med anfallsstjärnorna Spezza och Jamie Benn.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde?

Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram – för ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.