Foto: Simon HastegårdFoto: Simon Hastegård
 Foto: Simon Hastegård
Foto: Niklas LarssonFoto: Niklas Larsson
 Foto: Niklas Larsson

Klasen: "Har två år till så man vet aldrig..."

Publicerad

I dag samlas Tre Kronor i Örebro inför veckans landskamper mot Finland.

Linus Klasen är på jakt efter en plats i VM-laget – och från pedikyrstolen berättar han om sitt nyfunna Instagram-intresse, den delvis turbulenta säsongen i Lugano och en osäker framtid trots sitt långa kontrakt.

– Jag har två år till men man vet aldrig vad som händer, säger Klasen.

Linus Klasen gjorde 55 poäng (20+35) på 46 matcher under sitt första år i Schweiz.

I år har puckgeniet producerat 42 poäng (11+31) på 44 matcher – men det har varit en tuffare säsong i vinter.

– Vi hade det tufft första 15 matcherna. Det var jävligt turbulent där ett tag. Men vi har gnuggat på, vi har skapat målchanser varje match men det har inte lossnat riktigt tycker jag. Jag har skjutit mycket men står kvar på elva mål och det är inte godkänt. Det kanske lossnar i playoff, säger Klasen.

Men ni trivs bra vid sidan om, du och familjen?

– Ja, det rullar på. Alla trivs och barnen pratar flytande italienska. Jag lär mig mer och mer också, frugan kan mycket. Barnen är sex, fyra och ett år. Sexåringen och fyraåringen kan snacka flytande.

"Det är kul!"

Senaste tiden har det gått att följa Linus Klasens pucktolleri via Instagram och hans konto 86LK.

– Det är kul, det handlar om att bjuda på sig själv. Jag tror och hoppas att folk tycker att det är roligt att få se lite inside också.

Du slängde upp ditt solomål från tidigare i år också.

– Ja, det var snyggt. Jag vet inte om jag kan ranka det direkt jämfört med andra mål. Det var ett mål som alla andra.

Du gör bara highlights-mål menar du?

– Haha. Det var du som sa det.

Nu väntar två landskamper med Tre Kronor mot Finland. En möjlighet för Klasen att spela sig närmare en plats i VM-laget.

Klasen har ett VM på meritlistan sedan tidigare, för två år sedan i Minsk.

– Det ska bli kul nu, förhoppningsvis får jag och "Freddan" (Fredrik Pettersson) spela tillsammans. Det är klart att man vill spela VM också, det är inget att hymla om. Men det gäller att vara en av dom bästa på den positionen man ska spela på, så enkelt är det. Och det är många som gör bra säsonger just nu. Men vi ska nog kunna göra lite skada här i veckan, säger Linus.

"Vi trivs, men..."

Trots att han har två år kvar på kontraktet i Lugano så är framtiden inte helt självklar.

– Jag har två år till men vi får se vad som händer.

Jag misstänker att du har någon klausul i det där avtalet?

– Vi får se. Vi trivs men man får se hur det går i slutspelet också. Åker vi ut med huvudet före i första omgången vet man aldrig vad som händer här. Det har varit en grym tid och det finns inget att klaga på. Men man är väl aldrig riktigt nöjd, det är det som är charmen. Man brinner för det man gör och vill framåt hela tiden.

Längtar du hem?

– Det är klart att man saknar hemma. Men man får en ganska bra tid hemma på sommaren också. Och nu får man komma hem några dagar också och kanske ta en kebabrulle och känna på Stockholm. Stockholm är världsklass, när det är bra väder.

När intervjun börjar nå sitt slut avbryter Klasen helt plötsligt:

– Fan, varmt så in i...

"Jag tror jag brände mig"

Vad gör du?

– Jag stoppade just ner fötterna i vatten här och jag tror jag brände mig lite. Det heter pedikyr va? Det är frugan som har lurat med mig så vi sitter här nu. Det är rätt skönt, man har hårda skridskor på sig varje dag och kan behöva det här. Vi får se om dom hittar nå skit.

Du har hittat nya saker nu när det flyttat söderut i Europa. Jag vet inte riktigt vilket ord jag söker..

– Livsnjutare menar du? Jag tror det kommer med åldern. Man hittar mer saker man kan göra och förhoppningsvis kan man gå till ett sånt här ställe nu två gånger i veckan. Hur skönt vore inte det. Man kanske tar en liten "nap" också.

Du kanske kan få ett glas vin på salongen också.

– Nej, det blir inget sånt nu. Man här nere dricker folk champagne eller vin vart man än är. Här nere sitter folk och dricker Prosecco på matcherna. Det är en helt annan kultur.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag