Linus Klasen. Foto: Simon HastegårdLinus Klasen. Foto: Simon Hastegård
Linus Klasen. Foto: Simon Hastegård
Linus Omark. Foto: Robbin NorgrenLinus Omark. Foto: Robbin Norgren
Linus Omark. Foto: Robbin Norgren

Klasen & Omark gör upp om VM-biljetten

Publicerad

ÖREBRO. Kampen om en VM-biljett är i full gång mellan Linus och Linus.

Medan Omark var kvar i Ryssland stod Klasen för två assist i Tre Kronors 3-2-seger mot Finland.

– Jag har pratat med dem om att de konkurrerar. Sedan får jag fundera på om jag har råd att ha två med, säger förbundskapten Pär Mårts.

Linus Omark eller Linus Klasen?

Det är frågan.

Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts kan komma att peta en av dem inför VM i Ryssland eftersom de är lika som spelartyper. Båda är skickliga med pucken och stora anfallsvapen i powerplay.

Klasen stekhet i Örebro

Omark har gjort bra i från sig i landslaget under säsongen medan Linus Klasen kämpat sig i form i Lugano och gjorde comeback mot Finland i Örebro.

Då var Klasen bäste svensk på isen och inblandad med två assist inklusive till Johan Sundströms matchvinnande 3-0.

– Linus (Klasen) gör skillnad. Varje gång han är på isen är han ett hot. Det är därför han är med här och gör de här sakerna. Han är bra det han är bra på, säger Pär Mårts som inte blev överraskad av Klasens succéartade comeback.

– Nej, jag är inte överraskad. Jag vet inte hur klimatet där nere (i Lugano) påverkar och vad får han spela och hinner han med? Än så länge tycker jag han klarar av det. Det är kul att se honom.

Hur är Klasen Jämfört med Omark?

Linus och Linus mot varandra

– Det vet jag inte. Det får jag föra med mig under resan. De slåss lite grann om samma grejer. Får vi sedan någon från andra sidan så kanske någon inte får spela så mycket och då blir inte den bra. Men båda är väldigt skickliga straffläggare och det får man heller inte tappa bort i det här, menar Mårts.

Kampen om en VM-plats blir hård mellan Omark och Klasen.

– Det vet de om. Jag har pratat med dem om att de konkurrerar. Sedan får jag fundera på om jag har råd att ha två med. Det är väl det som är min fråga. De är bra i det de gör.

Linus Klasen var senast med i VM 2014 i Minsk under Mårts och knep då ett brons. Linus Omark har inte spelat VM sedan före Mårts tid som förbundskapten och vann brons 2009 och 2010.

Det här var Klasens första landskamp under säsongen. Och han blev utsedd till bäste svensk på isen.

Nu slåss han med Omark om en VM-biljett.

– Det är väl solklart. Linus har haft en grym säsong i KHL och det är lite annat spel där. Det är världens näst bästa liga. Sedan får vi se vad som kommer från NHL också. Det är det ingen som vet eller vilka spelartyper. VM är väl inget jag tänker på just nu. Jag försöker göra det så bra jag kan här och nu så får vi ta det som kommer i framtiden, säger Klasen.

Var du nöjd med din insats?

– I dag var väl så där, säger Klasen och kliar sig i skägget.

Även med sina skägg påminner Omark och Klasen om varandra

– Jag vill ha mer puck och måste skapa chanser på så sätt. Men det var skönt att vara tillbaka och nu har man en chans i benen och det kommer säkert att bli bättre på lördag, säger Klasen inför nästa möte med Finland i Stockholm.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag