Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karlsson nobbar spel i VM med Tre Kronor

Foto: LARRY MACDOUGAL / IMAGO/IBL
Foto: TOMMY HOLL / /IBL
Foto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN

San Jose Sharks är borträknade från slutspelet sedan en tid tillbaka.

Nu kommer det tunga beskedet för Sverige att lagets svenske backstjärna Erik Karlsson trots detta inte kommer att finnas med i Tre Kronors lag i VM.

– Jag är jätteintresserad av att spela i Tre Kronor och VM, men jag har varit borta så mycket under den här konstiga säsongen beroende på Covid-19, så jag åker nog inte och spelar VM, säger han till SportExpressen.

Det har varit en tung säsong för San Jose Sharks. Laget har aldrig riktigt varit nära en slutspelsplats, och hoppet försvann helt tidigare i veckan efter att förlusten mot Colorado gjort att man definitivt missar slutspel.

– Ja, det var synd att det blev som det blev, men nu har några unga spelare fått chansen och det kommer vi att ha nytta av nästa säsong. De har skaffat sig erfarenhet, det är så man får se på det, säger Erik Karlsson i en intervju med SportExpressen. 

Många svenskar hade nog hoppats på att se den tvåfaldige Norris Trophy-vinnaren i Tre Kronors trupp när hockey-VM drar igång senare den här månaden – men så kommer det inte att bli.

Han berättar att han hade kontakt med Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv så sent som under onsdagen.

– Jag har inte meddelat mitt definitiva beslut, men det lutar åt att jag inte åker. Jag behöver vara hemma och vara pappa nu, säger Erik Karlsson.

Erik Karlsson: ”Visst är jag sugen”

Sharks tvingades hålla sitt träningsläger inför säsongen i Scottsdale i Arizona och spela sina åtta första seriematcher på bortaplan, då hälsovårdsmyndigheterna i San Jose inte tillät några kontaktsporter under årets första månad.

– Familjesituationen har varit jobbig för oss och vi har varit borta mycket. Min hustru har fått dra ett enormt stort lass, så det är min tur nu att hjälpa till därhemma och ha mer tid över för vår dotter Harlow.

Men han tillägger:

– Visst är jag sugen som fan på att åka, jag hade ju lovat att vara med i VM förra året, men så blev ju turneringen inställd. Nu handlar det om att vara borta i så många veckor att det går helt enkelt inte för mig den här gången med tanke på hur säsongen varit och familjesituationen, säger Erik till SportExpressen.