Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Känslosamma orden: ”Det är terapi för mig”

Adam Larsson efter guldet.
Foto: TV3
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

KÖPENHAMN/STOCKHOLM. Adam Larsson var centimeter från att avgöra VM-finalen – men träffade stolpen med två sekunder kvar.

Nu hyllas han av Viktor Arvidsson, som hade unnat Larsson ett avgörande mål efter den tunga våren med Adams pappas bortgång.

– Jag fick rysningar när skottet tog i stolpen. Det hade varit så grymt för honom att få avgöra med tanke på den säsong han haft, säger Arvidsson.

Tre Kronor-stjärnan Adam Larsson har varit briljant genom hela världsmästerskapet och blev till slut uttagen i VM:s allstarlag.

Men våren har varit tufft för den Skellefteå-fostrade backen.

När hans pappa Robert hälsade på i Edmonton skedde det tragiska. Robert insjuknade och avled dagen efter att han anlände till Kanada.

Ett par månader senare valde Adam Larsson trots den tuffa våren att ställa upp i VM.

– Jag gör det här både för honom och för mig, sa 25-åringen inför VM-turneringen.


LÄS MER: Så hyllas Tre Kronor efter guldet. 

"Det har varit tuffa tider"

Med ett VM-guld bärgat ställde en rörd Adam Larsson upp på en intervju i TV3.

– Det har varit tuffa tider. Jag går igenom tuffare dagar och tuffare timmar. Men det har varit fantastiskt att vara här med grabbarna. Det är terapi för mig, att få spela hockey. Framför allt nu när vi har haft så himla roligt. Vi har ju inte förlorat en match, säger Larsson.

TV3:s Erik Granqvist:

– Han lever ju vidare genom dig. Jag måste få gratulera till All-starlaget med.

– Det uppskattar jag, det uppskattar jag, säger Adam Larsson.

Larsson utvecklar sina känslor när SportExpressen träffar honom i samband med guldfesten.

– Allt från ledarstaben till spelarna, det har varit helt fantastiskt. Jag har haft väldigt roligt den här turneringen, det är lite därför jag kom hit för att spela. Det här är något han hade velat att jag skulle göra. Det är något han tittar ner på just nu och är väldigt stolt över.

"Jag fick rysningar när den tog i stolpen"

Viktor Arvidsson, även han med bakgrund i Skellefteå, hyllade sin vän och lagkamrat efteråt.

Och Arvidsson hade unnat Larsson att få avgöra – när Larsson träffade stolpen med två sekunder kvar av förlängningen.

– Jag fick rysningar när den tog i stolpen, jag trodde den gick in först. Det hade varit så grymt för honom och så skön avslutning på en säsong som han haft. All heder till honom hur han har jobbat igenom det här. Han känner jag verkligen för. Han hade inte vunnit något än, det här var hans första vinst, jag är verkligen glad för honom, säger Arvidsson.


LÄS MER: Så ska Tre Kronor firas efter guldet