Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAYFoto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY
 Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅNFoto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
 Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Kan nu prisas – som hetast i hela världen

Publicerad

Matchvinnare mot Tjeckien – och nu kan Dick Axelsson prisas stort.

Varje vecka utser ESPN vilka hockeyspelare som har presterat bäst i världen under den gångna veckan, och Axelsson är med.

"Han vill verkligen spela OS", lyder motiveringen.

Förra veckan kommer nog Dick Axelsson komma ihåg som en av de bästa i hans karriär. Fyra mål på tre matcher och en topplacering i årets skytteliga.

Med en tredjedel av säsongen avklarat har han gjort elva mål totalt, bara fyra mindre än hans rekord under säsongen 2010-11 då han gjorde femton.

Och i kvällens match blev Axelsson matchvinnare när han avgjorde fram till 4-3 och 5-3 mot Tjeckien.

– Det är en mönsterbrytare. Han gör de här extra, oväntade grejerna. Det är så vi får de här två målen, säger förbundskapten Rikard Grönborg till C More efter matchen.

Hyllades av tränaren

Nu kan svensken dessutom prisas som världens bästa spelare – för den gångna veckan.

"Det ser ut som att någon verkligen vill spela OS för Sverige 2018" skriver ESPN i sin motivering om varför de utser Axelsson till en av världens bästa spelare i hockeyvärlden förra veckan.

I lördags gick han in och avgjorde när Färjestad vann mot Djurgården på hemma, och hyllades av tränaren Johan Pennerborn efter matchen.

– Jag är imponerad av Dick, han är lugn och harmonisk vid sidan av isen, han ligger på gränsen varje kväll när det är matchsituation. Han står för ett bra arbete rakt av. Han är komplett tycker jag, sa han om Dick Axelsson.

Vill till OS

Axelsson pratade även om sina OS-drömmar efter matchen förra veckan.

– Det är otroligt stort annars hade jag inte valt att försöka slå mig in där. Det är så klart ett mål jag har.

Dick Axelsson som är 30 år gammal har aldrig spelat OS, däremot flera VM och tog bland annat guld när Sverige och Finland arrangerade gemensamt mästerskap 2013.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag