TUFFT. Elias Lindholm försöker att inte tänka på smärtan. Foto: BILDBYRÅN Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
TUFFT. Elias Lindholm försöker att inte tänka på smärtan.
Foto: BILDBYRÅN Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

JVM-löftet spelar med  smärtor i handleden

Publicerad

UFA. Elias Lindholm gjorde ett av målen när Sverige fick en drömöppning i junior-VM.

Men succén i elitserien har kostat en hel del energi - och svensklöftet har spelat med en överansträngd och tejpad handled under hela hösten.

- Det är min första säsong och det har varit tufft med matcher och schemat. Den här första matchen kändes nästan som en novembermatch för mig, säger 18-åringen.

Roger Rönnberg och det svenska juniorlandslaget fick en drömstart på turneringen i Ufa.

Sebastian Collberg satte 1-0 redan efter drygt två minuter och innan klockan hunnit ticka fram till fyra minuter av den första perioden styrde Elias Lindholm in 2-0-pucken.

Båda målen kom i numerära överlägen.

- Det var en ganska krånglig match, med lite snedbelastning på folk på grund av alla utvisningar men vi vinner och det får vi vara nöjda med, säger Lindholm.

Varit en nyckelspelare

Höstens succé i Brynäs har inte passerat någon obemärkt förbi.

Lindholm har nyss fyllt 18 år men har varit en nyckelspelare för regerande svenska mästarna och haft en istid på över 15 minuter per match i snitt, och då ska man komma ihåg att han suttit på bänken i tre av matcherna i höstas innan han blommade ut på allvar.

21 poäng på 32 matcher är en imponerande siffra men bakom framgångarna har det varit ett tufft slit.

- November var ingen bra månad för mig, jag försökte kriga men det ville sig inte, säger Lindholm.

Tejpad handled

Dessutom har han spelat med en tejpad handled under hela säsongen, en skada som han dock har kunnat hantera på ett bra sätt.

- Jag tejpar handleden eftersom den är lite överansträngd men det är ingen fara, jag har haft lite småstrul med hand­leden och spelat tejpad med Brynäs hela säsongen. Jag känner smärtan på samma sätt hela tiden och det är något som jag försöker att inte tänka på, säger han.

Hur länge har du haft känningar?

- Jag har haft lite strul med handleden och därför har jag tejpat den i Brynäs och även nu, säger Lindholm.

Kommer få växa in allt mer

När JVM nu startat i Ryssland är det en lätt sliten Brynässtjärna som efter någon lugnare matchvecka ska försöka toppa formen.

Den svenske coachen Roger Rönnberg vet värdet i en spelare som Elias Lindholm och Rönnberg kommer att låta honom få växa in allt mer under mästerskapet.

- Vi ska göra den bästa matchen sist och vi ska inte vara piggast eller toppade nu utan i slutet av turneringen. Vi har en växel till att krama ur. Jag förstår att det inte spritter i benen ännu men det ska göra det i slutet, säger Roger Rönnberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag