Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han tvingas nu lämna JVM – bröt karantänen

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Juniorkronornas team manager Jonas Fransson tvingas lämna JVM och Edmonton. 

Han har brutit mot de hårda karantänsreglerna. 

– Han lämnade hotellet för att åka tillbaka till flygplatsen för att hämta kvarglömt bagage, säger Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare Johan Stark.

Det råder väldigt strikta karantänsregler i Edmonton i samband med JVM. Samtliga spelare och ledare är isolerade i en bubbla för att inte riskera ökad smittspridning. 

Sverige, som saknar sin förbundskapten Tomas Montén på grund av ett positivt coronatest, har nu drabbats av ett hårt bakslag. 

Team manager Jonas Fransson tvingas lämna bubblan och landet direkt efter att ha brutit mot karantänsreglerna. 

”Har stort förtroende”

– Team Manager har brutit mot turneringens karantänsregler då han lämnat hotellet för att åka tillbaka till flygplatsen för att hämta kvarglömt bagage. Utifrån det regelverk som gäller ser vi ingen möjlighet att påverka det beslutet. Det känns självklart tråkigt med tanke på den redan begränsade ledarstaben vi har i Kanada, säger Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare Johan Stark i ett pressmeddelande och fortsätter: 

– Samtidigt har jag stort förtroende för de ledare som är på plats och är vid gott mod. Vårt fokus nu är att stötta laget och vi kommer tillsätta ytterligare resurser hemifrån för att komplettera just Team Manager-rollen