Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Damkronornas säsong ställs in

Foto: BILDBYRÅN NORWAY
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: TOMAS LEPRINCE

Damkronornas säsong ställs in på grund av coronaviruset.

– Vi har haft ett möte i dag där vi tagit beslut om att ställa in den VM-förberedande verksamhet som vi planerat, säger tävlingschefen Olof Östblom via ett pressmeddelande. 

Internationella hockeyförbundet meddelade i lördags att alla VM-turneringar på damsidan ställs in. I dag meddelade svenska hockeyförbundet att det planerade VM-förberedande lägret, som var tänkt att äga rum 12–15 mars, ställs in. 

– Vi fick det här beskedet i lördags kväll och har fram till dess planerat för att genomföra både VM-förberedande läger och VM som vanligt. Vi har haft ett möte i dag där vi tagit beslut om att ställa in den VM-förberedande verksamhet som vi planerat eftersom vår VM-turnering ställs in, säger Olof Östblom, Tävlingschef hos Svenska Ishockeyförbundet.

Inget klart om nästa säsong

Damkronorna skulle ha spelat division 1-VM, om det inte vore för coronaviruset, i april. Efter helgens besked om inställt VM-spel berättade Erika Grahm för SVT att hon går i tankar av att lägga ner karriären. 

– Jag vet inte hur det blir i framtiden. Det känns som att det här var sista racet. Det är inte lika självklart som tidigare. Jag hade sett fram emot att spela det här mästerskapet. Det här var riktigt, riktigt tråkigt, sa Grahm till SVT. 

Om coronaviruset påverkar nästkommande säsong är för tidigt att säga, enligt tävlingschef Östblom. 

– Vi får invänta mer information inför vår planering för kommande säsong gällande VM-turneringarna och Damkronornas verksamhet, säger Östblom.