Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Johan Garpenlöv slutar som förbundskapten

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Förbundskaptenen Johan Garpenlöv kommer lämna Tre Kronor efter den här säsongen. 

Det meddelade svenska ishockeyförbundet under torsdagen.

VM i Helsingfors blir hans sista uppdrag.

– Processen med att tillsätta en ny förbundskapten för Tre Kronor har initierats av förbundsstyrelsen och är ett pågående arbete inför säsongen 2022/2023, säger Olof Östblom, tävlingschef för svenska Ishockeyförbundet. 

Sedan den tidigare förbundskaptenen Rikard Grönborg lämnade tjänsten 2019 har Johan Garpenlöv haft huvudansvaret för Sveriges landslag i ishockey. 

När han tog sig an uppdraget hade han varit verksam på förbundet i flera olika roller, bland annat som assisterande förbundskapten och team manager i Tre Kronor. 

Totalt har Garpenlöv spenderat tio år innanför förbundets väggar, men nu går resan mot sitt slut. 

OS 2022 och VM till våren blir hans två sista turneringar med landslaget. Efter det lämnar han Tre Kronor.

– Rollen som förbundskapten för Tre Kronor är det finaste jobbet i hockey-Sverige även om det så klart har varit speciella förutsättningar under en pandemi. Nu har vi en spännande säsong framför oss med både OS och VM och mitt fulla fokus ligger på det vi ska göra tillsammans under den kommande säsongen. Vad som händer efter den här säsongen är något som får utkristallisera sig längre fram, säger förbundskapten Johan Garpenlöv i ett pressmeddelande.

Letar en ny förbundskapten

Förbundet har nu inlett ett rekryteringsarbete där slutmålet är att hitta en ny förbundskapten för Tre Kronor. 

– Jag och Johan har en bra dialog i vårt arbete och i den dialogen framkom det från Johans håll att han inte var aktuell för en eventuell förlängning. Nu fortsätter de viktiga förberedelserna inför en säsong som innehåller både en OS-och VM-turnering. Processen med att tillsätta en ny förbundskapten för Tre Kronor har initierats av förbundsstyrelsen och är ett pågående arbete inför säsongen 2022/2023, säger Olof Östblom, tävlingschef för Svenska Ishockeyförbundet.

”Vill se Wikegård i SHL”

Johan Garpenlöv listar tre favorittränare