Linus Omark. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNLinus Omark. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Linus Omark. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Gustav Kasselstrand. Foto: SVEN LINDWALLGustav Kasselstrand. Foto: SVEN LINDWALL
Gustav Kasselstrand. Foto: SVEN LINDWALL

"Jag vill att de tar bort filmen"

Publicerad

Ett nytt invandringskritiskt parti, Alternativ för Sverige, lanserades i måndags.

Nu rapporterar Aftonbladet att hockeystjärnan Linus Omark medverkar i partiets presentationsfilm – mot sin vilja.

– Det här är inget jag vill förknippas med alls, säger Omark till tidningen.

Det var i måndags som den tidigare SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand lanserade partiet Alternativ för Sverige

Partiet registrerades för ett år sedan och sedan dess har Kasselstrand värvat medlemmar och formulerat ett partiprogram där det bland annat framgår att partiet ska ”prioritera svenskar framför utlänningar”. Målet är att konkurrera med sverigedemokraterna.

Under presentationen i måndags visades en två minuter lång lanseringsfilm där det bland annat visades bilder på partiledaren, naturvyer och – och Linus Omark, rapporterar Aftonbladet. Tre Kronors OS-spelare fanns med i presentationen i egenskap av att en av hans klassiska straffar i Tre Kronor-tröjan visades.

Omark: "Vill att de tar bort den"

Hockeystjärnan var själv ovetandes om att han kopplades ihop med partiets presentation.  

– Det här är inget jag vill förknippas med alls. Det vill jag inte alls vara med i, säger Omark till Aftonbladet.

31-åringen är tydlig med att han vill att han inte ska medverka i presentationsfilmen, men är samtidigt ovetandes om hur han ska gå tillväga. 

– Vad ska jag göra? De har inte frågat mig eller någonting, men det finns inte så mycket jag kan göra. Men jag vill att de tar bort den, säger Omark.

Linus Omark spelar sedan tre säsonger tillbaka i KHL-laget Salavat Yulaev Ufa. Under Pyeongchang-OS gjorde han succé med sju assist på fyra matcher.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag