17-årige Robert Hägg. Foto: Michael Berggren
17-årige Robert Hägg. Foto: Michael Berggren

Inkallade reserven: "Överraskar inte mig"

Publicerad

Robert Hägg har inte spelat en match med J20-landslaget under hösten.

Ändå kallade ledningen på honom när Hampus Lindholm skadades.

- Det kanske över­raskar vissa, men det överraskar inte mig, säger Modobacken.

När Hampus Lindholm skadades kallade Roger Rönnberg in Robert Hägg som potentiell ersättare.

Hägg, född 1995, har spelat med U18-landslaget under hösten och inte gjort en match med J20.

- Visst blev man överraskad när de ringde, men det här har hela tiden varit mitt mål. Det kul är att man får chansen nu, säger Hägg.

- Jag kan tillföra mycket, är rätt allround. Vill de ha mig i en defensiv roll för att spela fysiskt kan jag göra det, vill de ha mig i en offensiv roll kan jag göra det också.

"Lider med honom"

Med både Oscar Klefbom och Jonas Brodin borta sedan tidigare var Hampus Lindholm den självklare förste­backen i det svenska JVM-laget.

- Det är inte lätt att fylla upp för honom, han är riktigt duktig. Jag känner honom sedan tidigare och lider med honom. Av alla jävla dagar på året åker han på det här nu, säger Hägg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag