Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Elias utan mål – får stöd av Grönborg

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: VLADIMIR SIMICEK / AFP
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

BRATISLAVA. Tre Kronor har haft lekstuga och öst in mål i de senaste matcherna.

På tre matcher har blågult gjort 19 mål, flest i hela VM.

Men den förväntade poängkungen Elias Pettersson har haft det tungt och har ännu inte spräckt målnollan, något som inte oroar förbundskaptenen.

– Han skapar chanser och det är det viktigaste, säger Rikard Grönborg.

Efter 2-5 mot Tjeckien har Tre Kronor studsat upp och under sina två senaste matcher gjort 17 mål. Mot Italien i söndags blev det åtta, mot Norge i går nio. 

19 mål på tre matcher är överlägset fler än vad något annat lag gjort hittills och totalt sett fler mål än vad Italien, Österrike, Storbritannien, Norge, Frankrike och Danmark gjort. Tillsammans.

Superkedjan gjorde fem mål: ”Kemi direkt”

Och när Tre Kronor i går alltså manglade Norge med 9-1 så var det den nykomponerade förstakedjan med William Nylander och Patric Hörnqvist samt nytillkomna Alexander Wennberg som dominerade offensivt för de gulklädda tre kronorna. 

Totalt sett stod trion för fem av de nio målen, och Alexander Wennberg blev målskytt efter bara några sekunder på isen efter att ha flugit i 27 timmar från Columbus, USA, för att komma till Bratislava och VM.

– Det gick ju bra, det var skönt att få det att lossa direkt för egen del och hänga dit. Sen tycker jag vi spelar två riktigt bra perioder och för våran del i kedjan så kändes det som det fanns kemi direkt, sa Wennberg om succén.

Supertalangen utan mål ännu: ”Inte orolig”

Men om allt stämde för förstakedjan så gick det desto tyngre för den nykomponerade andrakedjan där Elias Pettersson kom att paras ihop med Elias Lindholm och Oskar Lindblom. 

Pettersson gjorde under säsongen 28 mål i NHL men har hittills ännu inte hamnat i målprotokollet för Tre Kronor i detta VM, och efter tre matcher har Ånge-sonen samlat på sig tre assistpoäng.

Men trots den uteblivna målskörden så ser förbundskapten Rikard Grönborg ingen anledning att oroas över supertalangen:

– Han skapar en hel del och får chanser, det känns som han håller på att ställa in sig. Det skulle vara mer oroligt om han inte var delaktig, men det är han. Jag tror att han vill göra fler mål och vi vill se honom göra fler mål men han skapar chanser och det är det viktigaste, säger han.

LÄS MER: Hockey-VM 2019 – spelschema, tabeller och resultat