Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ingen har tackat nej till VM så här långt”

Expressen TV rapporterade efter att Erik Karlsson brutit tummen. Men trots besked att säsongen är över verkar dörren inte helt stängd till hockey-VM.
Foto: CHRIS BROWN / REX/IBL
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv avslutade sin veckolånga scoutingresa i Nordamerika i natt.

Han har sett sex matcher i sex olika städer och träffat många av våra största stjärnor i NHL.

– Ingen har tackat nej till VM-spel så här långt, men jag är medveten om att det är tidigt och att mycket återstår av säsongen härborta, säger Garpenlöv till SportExpresssen.

Det innebär att Erik Karlsson i San Jose Sharks är aktuell.

– Jag träffade Erik under mitt besök i San Jose i helgen och han gör just nu rehabiliteringsträning för sin brutna tumme och det dröjer ytterligare två veckor innan han får ta av bandaget. Så vi får se hur det går om några veckor. Men han är positiv till VM-spel, kommenterar Garpenlöv.

Henrik Lundqvist satt reserv på nytt i natt när förbundskaptenen fanns på plats i American Airlines Center i Dallas., Rangerskassen vaktades av Igor Sjesterkin.

”Avstod från omklädningsrummet”

Men något VM-snack med Henke blev det inte från Garpenlövs sida efter nattens match.

– Nej, det får vänta. Jag avstod från att gå ner till omklädningsrummen efter matchen ikväll med tanke på de försiktighetsåtgärder NHL nu vidtagit efter larmet om Corona-viruset. Jag textade dem och kommer att återkomma till killarna senare under säsongen när vi vet mer om vad som händer.

Har du fått någon mer information om VM kommer att spelas eller inte?

– Nej, jag vet inte mer än vad jag läser i tidningarna. Jag träffade Finlands landslagsmanager Jere Lehtinen här i Dallas i kväll och han hade inte heller hört något om vad som händer. Så vi måste fortsätta förberedelserna som om VM kommer att spelas. Men ett beslut måste komma under mars månad.

Vilka svenskar har imponerat på dig under den här resan?

– William Karlsson i Vegas var väldigt bra när jag såg honom mot Oilers i Edmonton och Mika Zibanejad var duktig i kväll.

Garpenlövs två assisterande landslagscoacher Marcus Ragnarsson och Markus Åkerblom är också på scoutingresa i NHL just nu.

De återvänder till Sverige senare i veckan.

– Då ska vi sätta oss tillsammans och gå igenom läget och utvärdera alla svenskarna vi sett under de här resorna, säger Johan Garpenlöv.