Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSENFoto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN
 Foto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JAN DÜSINGFoto: JAN DÜSING
 Foto: JAN DÜSING

Tre Kronor-ikonen slutar – efter 35 år

Publicerad

Den legendariske materialförvaltaren Anders ”Pudding” Weiderstål har arbetat med Tre Kronor sedan 1984.

Nu har 64-åringen beslutat sig för att kliva åt sidan. 

– Jag har fått försaka så otroligt mycket med barn och barnbarn och sådana grejer. Så jag tycket det är dags att jag inte bara tänker på mig själv utan gör något annat med livet också, säger Weiderstål enligt sajten HockeySverige.  

Det finns få som förkroppsligar svensk landslagshockey som Anders ”Pudding” Weiderstål. Huddinge-sonen har under sin tid som materialförvaltare varit med och vunnit sju VM-guld och två OS-guld.

Men efter nästa säsong är det över. Weiderstål ska gå i pension.

”Pudding” går i pension

– Jag har sagt att jag ska jobba ett år till. Jag bestämde mig på OS att jag gärna vill köra ett år till. När vi står här nästa år är jag 65 och ett halvt år, jag fyller 65 i januari, säger Weiderstål till Hockeysverige.se.  

 –Jag hoppas att jag ska kunna få lite uppdrag för hockeyförbundet ändå, att kunna rycka in. Och den nya killen som tar över mitt jobb ska slussas in. Jag har ingen prestige så, jag kan stå där och tvätta, bara för att få vara i den här miljön. Jag älskar att vara i den här hockeymiljön. Jag kan stå där och packa upp kartonger eller vad som.

”En ynnest"

Som materialförvaltare har Weiderstål fått jobba med några av hockeyrinkens största genom tiderna: Peter Forsberg, Mats Sundin, Henrik och Joel Lundqvist och Nicklas Lidström. 

– Det är en ynnest att få hålla på så länge. Jag har hållit mig frisk och kry och inte missat speciellt många matcher på de här 35 åren. Jag hade Juniorlandslaget innan det och har hållit på ända sedan 1980 med detta. Det har varit en fantastisk resa. Men det känns skönt att få bestämma själv.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag