Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tre Kronor-ikonen slutar – efter 35 år

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JAN DÜSING

Den legendariske materialförvaltaren Anders ”Pudding” Weiderstål har arbetat med Tre Kronor sedan 1984.

Nu har 64-åringen beslutat sig för att kliva åt sidan. 

– Jag har fått försaka så otroligt mycket med barn och barnbarn och sådana grejer. Så jag tycket det är dags att jag inte bara tänker på mig själv utan gör något annat med livet också, säger Weiderstål enligt sajten HockeySverige.  

Det finns få som förkroppsligar svensk landslagshockey som Anders ”Pudding” Weiderstål. Huddinge-sonen har under sin tid som materialförvaltare varit med och vunnit sju VM-guld och två OS-guld.

Men efter nästa säsong är det över. Weiderstål ska gå i pension.

”Pudding” går i pension

– Jag har sagt att jag ska jobba ett år till. Jag bestämde mig på OS att jag gärna vill köra ett år till. När vi står här nästa år är jag 65 och ett halvt år, jag fyller 65 i januari, säger Weiderstål till Hockeysverige.se.  

 –Jag hoppas att jag ska kunna få lite uppdrag för hockeyförbundet ändå, att kunna rycka in. Och den nya killen som tar över mitt jobb ska slussas in. Jag har ingen prestige så, jag kan stå där och tvätta, bara för att få vara i den här miljön. Jag älskar att vara i den här hockeymiljön. Jag kan stå där och packa upp kartonger eller vad som.

”En ynnest"

Som materialförvaltare har Weiderstål fått jobba med några av hockeyrinkens största genom tiderna: Peter Forsberg, Mats Sundin, Henrik och Joel Lundqvist och Nicklas Lidström. 

– Det är en ynnest att få hålla på så länge. Jag har hållit mig frisk och kry och inte missat speciellt många matcher på de här 35 åren. Jag hade Juniorlandslaget innan det och har hållit på ända sedan 1980 med detta. Det har varit en fantastisk resa. Men det känns skönt att få bestämma själv.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!