Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Hyllningen till fansen: ”Är gåshudsvarning”

Publicerad

KÖPENHAMN. De svenska supportrarna har invaderat VM i Köpenhamn.

Och nu står det klart att Tre Kronor får stanna kvar i Köpenhamn i kvartsfinalen.

Ett besked som glädjer Rikard Grönborg främst av en anledning:

– Framför allt är det ju de här fantastiska fansen. De betyder mest, säger han.

I och med segern mot Schweiz i går kväll så är Tre Kronor nu garanterade att stanna kvar i Köpenhamn genom hela slutspelet. 

Matchen mot Ryssland avgör om Tre Kronor slutar etta eller tvåa i gruppen, men oavsett de två placeringarna så får man spela sin kvartsfinal i Royal Arena som under gruppspelet har färgats gul. 

Efter bra stöd genom hela mästerskapet kom stödet att bli ännu bättre under den gångna helgens matcher då det under lördagen var drygt 10 000 svenskar på plats - och nästan lika många under söndagen. 

 

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler. 

 

Närheten till Sverige har fått många att åka över och stötta Tre Kronor.

Förbundskaptenens hyllning: "Fantastiska"

I och med att Tre Kronor nu slipper åka 40 mil in i Danmark, till Herning som är den andra spelplatsen, så betyder också det att även i kvartsfinalen så kommer där att bli tusentals och åter tusentals av svenska supportrar.

Något som får Rikard Grönborg att dra på smilbanden efter segern mot Schweiz.

– Framför allt är det ju de här fantastiska fansen. Det var helt grymt i dag och jag vet att spelarna uppskattar det mycket också, det är gåshudsvarning.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018. 

 

Patric Hörnqvist om fansen: "Bättre än jag trodde"

Som äldst i laget kom Patric Hörnqvist att i går göra debut i årets ishockey-VM.

Och i debuten så tog det inte länge innan han presenterade sig med sitt första mål, på ett direktskott i powerplay.

 

LÄS MER: Connor McDavids råd till Rasmus Dahlin. 

 

Efter matchen var även han märkbart tagen av det mäktiga stödet på läktarna:

– Lagkompisarna förvarnade mig innan om det nen det här var bättre än jag trodde, säger han och fortsätter:

– Det var fruktansvärt häftigt. Jättekul att se så många blågula tröjor på läktarna. En känsla jag kommer att bära med mig resten av livet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag