Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Henrik Lundqvist har tackat nej till VM-spel

Foto: CHRIS O'MEARA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Tre Kronor får klara sig utan Henrik Lundqvist i vårens VM-turnering. 

Det bekräftar målvaktsstjärnan själ.

– Det funkar inte för mig den här gången, säger han till SVT.

Tio svenska NHL-stjärnor är klara för VM-spel med Tre Kronor i Danmark i vår. Bland de som tackat ja finns bland annat backstjärnorna Oliver Ekman-Larsson och John Klingberg, liksom Mika Zibanejad och och Mikael Backlund.

Henrik Lundqvist har varit listad som en potentiell VM-spelare. 36-åringen har dock dragits med skadeproblem under säsongen, och har avvaktat beslut i väntan på en medicinsk undersökning.

– Visst finns det hopp, då han inte sagt nej ännu. Men som sagt, det har varit ett tufft år för Rangers, där det mesta varit pest och pina, och ledningen har gjort förändringar i laget som påverkar honom. Men vi kommer att ställa frågan efter säsongen och Henke sa till mig när vi sågs nyligen att han hade jättekul förra året, så vi får se, sa förbundskapten RIkard Grönborg i slutet på mars.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018 

 

Lundqvist: ”Måste tyvärr tacka nej”

Nu bekräftar målvaktsstjärnan dock att det inte blir något VM-spel i år.

”Det tar emot, men måste tyvärr tacka nej till VM i år. Min knäskada som jag dragits med senaste 5-6 månaderna sätter stopp”, skriver han i ett inlägg på Twitter.

Han fortsätter:

”Ska träffa läkare i veckan för en injektion och sedan blir det rehab närmsta 4 veckorna. Hoppas på en ny chans.”

För SVT utvecklar Lundqvist.

– Jag har pratat med Rikard Grönborg i två veckor för att se om man kan hitta energi, jag måste prioritera för att se till att jag är redo till nästa säsong, då finns det inte så mycket att vänta på längre, säger han.

 

https://twitter.com/HLundqvist30/status/985583312398901250

 

https://twitter.com/HLundqvist30/status/985583706432856064

Blev VM-guldhjälte i fjol

Henrik Lundqvist var en av nyckelspelarna när Tre Kronor tog VM-guld i fjol. Finalmatchen mot Kanada avgjordes på straffar och Lundqvist spikade igen helt och tog fyra av fyra straffar. 

– Det kunde inte ha slutat bättre efter ett snöpligt slut i New York. Jag är stolt, glad och tacksam över att få vara med om det här, sa Lundqvist.

Efteråt berättade att han spelat finalen med smärtor, efter att ha skadat sig i semifinalmatchen mot Finland.

– Det kändes inget vidare i går, men vi skulle se hur det kändes på morgonen. Jag fick en liten skada på knät. Jag trodde inte att jag skulle kunna spela runt lunch, det kändes inte alls bra då. Men jag fick akupunktur och behandlingar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!