Foto: CHRIS O'MEARA / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: CHRIS O'MEARA / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CHRIS O'MEARA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Henrik Lundqvist har tackat nej till VM-spel

Publicerad

Tre Kronor får klara sig utan Henrik Lundqvist i vårens VM-turnering. 

Det bekräftar målvaktsstjärnan själ.

– Det funkar inte för mig den här gången, säger han till SVT.

Tio svenska NHL-stjärnor är klara för VM-spel med Tre Kronor i Danmark i vår. Bland de som tackat ja finns bland annat backstjärnorna Oliver Ekman-Larsson och John Klingberg, liksom Mika Zibanejad och och Mikael Backlund.

Henrik Lundqvist har varit listad som en potentiell VM-spelare. 36-åringen har dock dragits med skadeproblem under säsongen, och har avvaktat beslut i väntan på en medicinsk undersökning.

– Visst finns det hopp, då han inte sagt nej ännu. Men som sagt, det har varit ett tufft år för Rangers, där det mesta varit pest och pina, och ledningen har gjort förändringar i laget som påverkar honom. Men vi kommer att ställa frågan efter säsongen och Henke sa till mig när vi sågs nyligen att han hade jättekul förra året, så vi får se, sa förbundskapten RIkard Grönborg i slutet på mars.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018 

 

Lundqvist: ”Måste tyvärr tacka nej”

Nu bekräftar målvaktsstjärnan dock att det inte blir något VM-spel i år.

”Det tar emot, men måste tyvärr tacka nej till VM i år. Min knäskada som jag dragits med senaste 5-6 månaderna sätter stopp”, skriver han i ett inlägg på Twitter.

Han fortsätter:

”Ska träffa läkare i veckan för en injektion och sedan blir det rehab närmsta 4 veckorna. Hoppas på en ny chans.”

För SVT utvecklar Lundqvist.

– Jag har pratat med Rikard Grönborg i två veckor för att se om man kan hitta energi, jag måste prioritera för att se till att jag är redo till nästa säsong, då finns det inte så mycket att vänta på längre, säger han.

 

https://twitter.com/HLundqvist30/status/985583312398901250

 

https://twitter.com/HLundqvist30/status/985583706432856064

Blev VM-guldhjälte i fjol

Henrik Lundqvist var en av nyckelspelarna när Tre Kronor tog VM-guld i fjol. Finalmatchen mot Kanada avgjordes på straffar och Lundqvist spikade igen helt och tog fyra av fyra straffar. 

– Det kunde inte ha slutat bättre efter ett snöpligt slut i New York. Jag är stolt, glad och tacksam över att få vara med om det här, sa Lundqvist.

Efteråt berättade att han spelat finalen med smärtor, efter att ha skadat sig i semifinalmatchen mot Finland.

– Det kändes inget vidare i går, men vi skulle se hur det kändes på morgonen. Jag fick en liten skada på knät. Jag trodde inte att jag skulle kunna spela runt lunch, det kändes inte alls bra då. Men jag fick akupunktur och behandlingar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag