Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: MADS CLAUS RASMUSSEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Här är Tre Kronors drömväg mot final

Publicerad

KÖPENHAMN. Tre Kronor har gått obesegrade genom gruppspelet.

Och nu väntar en drömväg mot final då Tre Kronor slipper storfavoriterna Ryssland, Kanada och Finland fram till sista steget.

– Nu börjar de roliga matcherna, säger Patric Hörnqvist

Det började dåligt i går. Efter mindre än två minuter hade sex utvisningsminuter fallit mot Tre Kronor. 

Och det gav Ryssland en drömstart på matchen. Efter 2 minuter och 44 sekunder sköt Kirill Kaprizov 1-0, och efter det fortsatte Rysslands övertag.

Men Tre Kronor kom tillbaka i matchen - och i den andra perioden såg Rickard Rakell till att underläge blev till ledning.

En ledning Tre Kronor höll matchen ut. Men stjärnorna var efter matchen ändå kritisk mot domarnivån.

– Vad ska man säga? Viktor (Arvidsson) får en utvisning när han sätter en klubba i ryggen på en kille, sen händer samma sak mot honom, men då händer ingenting. Domarna var kanske lite ojämna, men det är vi vana vid. Det är inget nytt, säger Rickard Rakell.

LÄS MER: Så spelas slutspelet i hockey-VM 2018. 

"Det kommer bli stentufft"

Och när Mattias Ekholm skickade in 3-1 i tom målbur under slutminuterna av matchen så säkrades också gruppsegern - som innebär att Tre Kronor nu får en ”enklare” väg mot final.

I kvartsfinal väntar Lettland - och vinner Tre Kronor där så väntar segraren mellan USA och Tjeckien i semifinal. 

Vad vet du om Lettland?

– De brukar ha väldigt bra målvakter och ett bra försvarsspel, sen har de många killar från KHL så det blir absolut ingen lätt match. Det kommer bli stentufft, säger målvakten Anders Nilsson som storspelade i går.

Ni slipper Kanada, Finland och Ryssland innan final. Skönt?

– Ja, absolut. Det är tre fantastiskt bra lag som alla har chanser att vinna guld, men samtidigt måste man slå dem någon gång för att vinna guld så.

"Det är ett hårt jobbande lag"

Tre Kronor har genom historien haft det relativt lätt mot Lettland och kommer att vara storfavoriter i kvartsfinalen som spelas i morgon klockan 20:15.

Men underskattning? Nej, någon sådan verkar inte finnas hos spelarna.

– Lettland har gjort det bra och har tagit poäng från Kanada. Det är ett hårt jobbande lag, tränarstaben deras gillar hårt jobb. Vi får vara förberedda på det, säger Mikael Backlund och Patric Hörnqvist fyller i om vad som väntar:

– Nu börjar de roliga matcherna så det är bara att ladda om och se till att vi är laddade på torsdag. 

 

Så slutar kvartsfinalerna

KVARTSFINAL 1

Ryssland - Kanada, torsdag 16.15

OJ. Vilken kvartsfinal! Kanada mot Ryssland. Det är så upplagt för superdrama som det bara kan bli. Två nationer som hatar varandra, och det kan gå precis hur som helst. Ryssland känns som det bättre laget då Kanadas målvaktsspel och inställning har sett stundom uselt ut. Men. MEN. Connor McDavid. Med han i laget kan allt hända. Det enda som är säkert? Spänn fast er.

Tips: 4-3 efter förlängning.

KVARTSFINAL 2

USA - Tjeckien, torsdag 16.15

Jänkarna har öst in mål i gruppspelet och vann rivalmötet mot Kanada i öppningsmatchen. Men mot Finland blev det storstryk, och där uppdagades också USA:s svagheter i det defensiva spelet på ett sätt det inte gjort dittills i mästerskapet. Samtidigt kommer Tjeckien med en glödhet förstakedja där David Pastrnak leder de tjeckiska styrkorna. Här tror jag att det blir europeisk victoria. 

Tips: 5-3.

KVARTSFINAL 3

Finland - Schweiz, torsdag 20.15

Schweiz ska aldrig underskattas, och med nationens största stjärna Roman Josi nyligen tillagd i laget så finns här viss skrällpotential. Men Finland har spelat som bäst ishockey mot de tuffare motstånden i gruppspelet och slagit såväl USA som Kanada. Det här vinner också Finland med sina unga superstjärnor i högform. Enkelt också. Ja, jag tror faktiskt det. Finland är stora favoriter att nå final till och med.

Tips: 4-1 

KVARTSFINAL 4

Tre Kronor - Lettland, torsdag 20.15

Det här ska egentligen bara kunna sluta på ett sätt. Det ska inte kunna bli någon skräll här. Tre Kronor har VM:s bästa lag på papperet och ett mirakel ska ske för att något annat än en bekväm blågul seger ska ske. Lettland har ett KHL-baserat lag, men Tre Kronors djup, spets och skicklighet blir för tuff här. Det här blir nog kvartfinalspelets mest ensidiga match faktiskt. 

Tips: 6-1

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler. 

LÄS MER: Connor McDavids råd till Rasmus Dahlin. 

Följ hockey-VM direkt här! 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag