Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är Tre Kronors drömväg mot final

Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

KÖPENHAMN. Tre Kronor har gått obesegrade genom gruppspelet.

Och nu väntar en drömväg mot final då Tre Kronor slipper storfavoriterna Ryssland, Kanada och Finland fram till sista steget.

– Nu börjar de roliga matcherna, säger Patric Hörnqvist

Det började dåligt i går. Efter mindre än två minuter hade sex utvisningsminuter fallit mot Tre Kronor. 

Och det gav Ryssland en drömstart på matchen. Efter 2 minuter och 44 sekunder sköt Kirill Kaprizov 1-0, och efter det fortsatte Rysslands övertag.

Men Tre Kronor kom tillbaka i matchen - och i den andra perioden såg Rickard Rakell till att underläge blev till ledning.

En ledning Tre Kronor höll matchen ut. Men stjärnorna var efter matchen ändå kritisk mot domarnivån.

– Vad ska man säga? Viktor (Arvidsson) får en utvisning när han sätter en klubba i ryggen på en kille, sen händer samma sak mot honom, men då händer ingenting. Domarna var kanske lite ojämna, men det är vi vana vid. Det är inget nytt, säger Rickard Rakell.

LÄS MER: Så spelas slutspelet i hockey-VM 2018. 

"Det kommer bli stentufft"

Och när Mattias Ekholm skickade in 3-1 i tom målbur under slutminuterna av matchen så säkrades också gruppsegern - som innebär att Tre Kronor nu får en ”enklare” väg mot final.

I kvartsfinal väntar Lettland - och vinner Tre Kronor där så väntar segraren mellan USA och Tjeckien i semifinal. 

Vad vet du om Lettland?

– De brukar ha väldigt bra målvakter och ett bra försvarsspel, sen har de många killar från KHL så det blir absolut ingen lätt match. Det kommer bli stentufft, säger målvakten Anders Nilsson som storspelade i går.

Ni slipper Kanada, Finland och Ryssland innan final. Skönt?

– Ja, absolut. Det är tre fantastiskt bra lag som alla har chanser att vinna guld, men samtidigt måste man slå dem någon gång för att vinna guld så.

"Det är ett hårt jobbande lag"

Tre Kronor har genom historien haft det relativt lätt mot Lettland och kommer att vara storfavoriter i kvartsfinalen som spelas i morgon klockan 20:15.

Men underskattning? Nej, någon sådan verkar inte finnas hos spelarna.

– Lettland har gjort det bra och har tagit poäng från Kanada. Det är ett hårt jobbande lag, tränarstaben deras gillar hårt jobb. Vi får vara förberedda på det, säger Mikael Backlund och Patric Hörnqvist fyller i om vad som väntar:

– Nu börjar de roliga matcherna så det är bara att ladda om och se till att vi är laddade på torsdag. 

 

Så slutar kvartsfinalerna

KVARTSFINAL 1

Ryssland - Kanada, torsdag 16.15

OJ. Vilken kvartsfinal! Kanada mot Ryssland. Det är så upplagt för superdrama som det bara kan bli. Två nationer som hatar varandra, och det kan gå precis hur som helst. Ryssland känns som det bättre laget då Kanadas målvaktsspel och inställning har sett stundom uselt ut. Men. MEN. Connor McDavid. Med han i laget kan allt hända. Det enda som är säkert? Spänn fast er.

Tips: 4-3 efter förlängning.

KVARTSFINAL 2

USA - Tjeckien, torsdag 16.15

Jänkarna har öst in mål i gruppspelet och vann rivalmötet mot Kanada i öppningsmatchen. Men mot Finland blev det storstryk, och där uppdagades också USA:s svagheter i det defensiva spelet på ett sätt det inte gjort dittills i mästerskapet. Samtidigt kommer Tjeckien med en glödhet förstakedja där David Pastrnak leder de tjeckiska styrkorna. Här tror jag att det blir europeisk victoria. 

Tips: 5-3.

KVARTSFINAL 3

Finland - Schweiz, torsdag 20.15

Schweiz ska aldrig underskattas, och med nationens största stjärna Roman Josi nyligen tillagd i laget så finns här viss skrällpotential. Men Finland har spelat som bäst ishockey mot de tuffare motstånden i gruppspelet och slagit såväl USA som Kanada. Det här vinner också Finland med sina unga superstjärnor i högform. Enkelt också. Ja, jag tror faktiskt det. Finland är stora favoriter att nå final till och med.

Tips: 4-1 

KVARTSFINAL 4

Tre Kronor - Lettland, torsdag 20.15

Det här ska egentligen bara kunna sluta på ett sätt. Det ska inte kunna bli någon skräll här. Tre Kronor har VM:s bästa lag på papperet och ett mirakel ska ske för att något annat än en bekväm blågul seger ska ske. Lettland har ett KHL-baserat lag, men Tre Kronors djup, spets och skicklighet blir för tuff här. Det här blir nog kvartfinalspelets mest ensidiga match faktiskt. 

Tips: 6-1

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler. 

LÄS MER: Connor McDavids råd till Rasmus Dahlin. 

Följ hockey-VM direkt här! 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!