Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Han kommer att vinna årets rookie”

Tre Kronors förstakedja från vänster: Patric Hörnqvist, Elias Pettersson och William Nylander. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

BRATISLAVA. William Nylander, Elias Pettersson och Patric Hörnqvist.

Där har ni Tre Kronors förstakedja i VM-premiären mot Tjeckien.

Och den största stjärnan, Elias Pettersson, ser fram emot rollen som förstacenter:

– Jag har fått en stor roll med powerplay, förstakedjan och så. Det är jag väldigt tacksam för, säger han. 

– Elias kommer vinna Årets Rookie i NHL, säger Patric Hörnqvist.

Tre Kronor genomförde i dag det sista ordentliga träningspasset inför fredagens premiär av VM där de ställs mot ett NHL-späckat Tjeckien.

Precis som under onsdagens träning kom Rikard Grönborg att hålla lagets tre kanske största offensiva stjärnor tillsammans i en intressant förstakedja. 

Med William Nylander och Patric Hörnqvist på kanterna, och Elias Pettersson som center, har supertrion fått en rejäl chans och de kommer att överösas med istid i offensiv zon.

Och så här säger ”veteranen” i kedjan om sina kedjekamrater.

– De är grymt skickliga. Elias gör en ruggig rookiesäsong i NHL och kommer vinna Årets Rookie, och så Nyllet som är en grymt bra spelare. Det gäller för mig att ge dem mycket ytor och vara bra runt målet.

Vad kan du bidra med?

– Det vet jag inte, nu i början gäller det bara att vi har roligt och är på i varje byte. Vi kan inte bara vänta på att någon ska kliva fram, vi måste kliva fram tillsammans och bara köra.

Elias om sjuka året: ”Har gjort det bra”

Elias Pettersson har haft en makalös debutsäsong i NHL och är en av tre nominerade till priset som årets nykomling i ligan.

Vancouver Canucks nya superstjärna kan också titta tillbaka på tolv snudd på sanslösa månader där han hunnit med att vinna SM-guld, VM-guld och debutera i NHL.

Något han själv är väldigt stolt över.

– Jag har varit med om att vunnit två guld, har spelat i NHL och så klart så har jag saker att titta tillbaka på, att jag gjort det bra. Men jag är aldrig nöjd och vill alltid mer, jag känner att jag har mycket kvar att göra för jag vill bli så bra som möjligt.

... och om rollen i förstakedjan ”Jag trivs och spela center”

Hur ser du på din roll som center?

– Jag trivs och spela center, det är det jag spelat mestadels i min karriär. Jag får mer tid med pucken och större ansvar, det är det jag vill ha.

Dina kedjekamrater?

– Det känns jättebra, två jättebra spelare. Men sen överlag tycker jag vi har ett väldigt bra lag, det gäller att alla ger 100 procent.

Vad tänker du om din roll i laget?

– Jag har fått en stor roll med powerplay, förstakedjan och så. Det är jag väldigt tacksam för, men nu är det upp till mig att bevisa att jag ska ha den platsen och positionen, säger han och avslutar med att prata om den eventuella pressen som medföljer på en förstacenter i Tre Kronor:

– Det har alltid varit press på mig och jag vill ha press på mig, det är det jag gillar.