Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Han är löjlig och absurd"

Alexander Nylander, Elias Pettersson och Lias Andersson.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Dillon Dube.
Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: / BILDBYRÅN

BUFFALO/STOCKHOLM. Sverige ställs mot Kanada i JVM-finalen. 

Och motståndarna är imponerade av motståndet – speciellt av en spelare. 

"Hans närvaro när han slår vissa passningar och koordinationen mellan hand och öga är otroligt imponerande." skriver Vancouver courier om Elias Pettersson.

Det var länge stiltje mellan Juniorkronorna och semifinalmotståndarna USA i nattens drama i JVM. Men då klev han fram, Växjös poängkung Elias Pettersson.

Pettersson fick pucken i den vänstra tekningscirkeln i USA:s zon, tog ett par avvaktande skär framåt innan han med ett distinkt handledsskott pricksköt in ledningsmålet bakom Joseph Woll i USA:s mål. 


LÄS MER: Allt du behöver veta om Sveriges JVM-final 

"Grabben kan skjuta"

Nu väntar Kanada i finalen för Sverige, vars framfart inte gått kanadensarna förbi. I synnerhet är man fascinerade av Pettersson, som ju är draftad av Vancouver Canucks. 

 "Den där grabben kan skjuta", skriver lokaltidningen The Province. 

Tidningen Vancouver Courier beskriver Petterssons spelskicklighet och skottstyrka som "löjlig" och "absurd" – i positiv bemärkelse.

"Pucken flög från hans klubba med både fart och precision", skriver Vancouver Courier. 

"Hans närvaro när han slår vissa passningar och koordinationen mellan hand och öga är otroligt imponerande."


LÄS MER: Betyg på samtliga svenska spelare i semifinalen: "Löjligt vackert" 

"Ett helt annat lag"

Överlag är man imponerade av Sverige som lag. 

"De har en skicklig, mångsidig och välbalanserad grupp med forwardar, en defensiv som rymmer NHL-draftens troliga etta Rasmus Dahlin och starkt målvaktsspel från Filip Gustavsson, så svenskarna är knappast underdogs mot kapabla Kanada, som slog Tjeckien med 7-2 i den andra semifinalen", skriver sajten Sporting News. 

Kanada slog Sverige med 5-2 i semifinalerna i fjol - något Kanadas lagkapten Dillon Dube menar kan vara en liten fördel i nattens final.

– Kanske lite, bland de som var med förra året men det är nästan ett helt nytt lag. Vi har inte sett så mycket av dem, men vi vet att det kommer bli en stor utmaning, säger han och fortsätter:

– Hela vårt lag är förväntansfulla och vi kan knappt vänta på att i morgon ska komma.

Boris Katchouk menade dock att Kanada inte alls kommer bry sig om de svenska stjärnorna när han talade med SportExpressen efter matchen mot Tjeckien:

– Vet du vad, vi kommer inte bry oss om deras spelare utan bara fokuserar på vilka spelare vi har och det kommer hjälpa oss i matchen.


FÖLJ SPORTEXPRESSEN PÅ INSTAGRAM!

https://www.instagram.com/p/Bdjr8MTAkSR/?taken-by=sportexpressen