Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guldkaptenen: ”Inte slutet jag drömde om”

Foto: MARTTI KAINULAINEN / AP LEHTIKUVA
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

2013 ledde han Tre Kronor till VM-guld – som lagkapten.

Nu väljer Staffan Kronwall att avsluta sin karriär, 37 år gammal.

”Slutet blev inte som det jag drömde om men det är min historia”, säger Kronwall på Instagram.

Det är ett tungt namn som nu lägger skridskorna på hyllan.

Staffan Kronwall, som slog igenom i Djurgården, hann spela för både Toronto Maple Leafs, Washington Capitals och Calgary Flames innan han åkte över till Ryssland för spel i KHL. Och där har han blivit kvar.

Under de åtta senaste säsongerna har Kronwall tillhört Lokomotiv Jaroslavl, där han dessutom varit lagkapten.

Den här säsongen fick dock ett snöpligt slut. Lokomotiv Jaroslavl tog sig bara till kvartsfinal i KHL:s slutspel, efter att ha blivit utslaget av finska Jokerit i onsdags.

Spelat VM och OS

”Jag kommer att gå igenom dessa stunder i mitt minne så länge jag lever. Slutet blev inte som det jag drömde om men det är min historia. Jaroslavl blev ett andra hem för oss och jag och min familj är mycket tacksamma”, skriver Kronwall på Instagram enligt SVT.

Hemma i Sverige är han kanske främst ihågkommen för sina insatser i Tre Kronor. Fyra VM och ett OS blev det för den 194 centimeter långe backen, som är lillebror till Niklas Kronwall. Och den allra största framgången kom 2013 när han som lagkapten ledde Tre Kronor till VM-guld.

Nu väljer Staffan Kronwall att tacka för sig, 37 år gammal.

Hans moderklubb är Järfälla HC.