Foto: Joel Marklund
 Foto: Joel Marklund

Guldhjälten Jonas Brodin missar JVM

Publicerad

JVM-vinnaren Jonas Brodin, 19, kan inte vara med när Sverige jagar ett nytt guld i Ufa.

Brodin har opererat sitt trasiga nyckelben och blir borta två till tre månader, enligt hans NHL-klubb Minnesota Wild.

Det var i helgens AHL-match mellan Jonas Brodins Houston Aeros och Oklahoma City Barons som Taylor Hall delade ut en ful tackling. Hall fick matchstraff och Brodin bröt nyckelbenet.

Enligt den före detta Färjestadsbackens NHL-klubb Minnesota har han genomgått en operation som gör att han blir borta 8-12 veckor.

Kan inte spela finalen

Finalen i JVM i Ufa spelas den 5 januari vilket gör det osannolikt att Jonas Brodin hinner bli spelklar till turneringen som börjar den 26 december.

Brodin tog beslutet att operera skadan i samråd med läkare. Ingreppet gick bra, enligt Minnesotas general manager Chuck Fletcher.

Under sin första säsong i Nordamerika har Jonas Brodin gjort två mål och två assist på åtta matcher för AHL-laget Houston.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag