Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Grundlurad av fräckt knep – sedan förlorade Sverige

SVT:s expert Jonas Andersson
Foto: SVT
Foto: SVT

Han gjorde ett mål och en assist.

Men i matchen mot Tjeckien grundlurades också Pär Lindholm av motståndarnas Jakub Flek.

– Det är en defensiv delikatess, säger experten Jonas Andersson i SVT.

Sverige spelade sin andra match i Carlson Hockey Games mot Tjeckien under torsdagskvällen.

Tre Kronor tog ledningen i inledningen av den andra perioden efter att Pär Lindholm spelat fram Max Friberg, men kanske borde Pär Lindholm ha gjort ledningsmålet redan i slutet av den första perioden?

Lindholm lurad av Flek

Lindholm fick ett bra skottläge i slottet men i stället för att avlossa sin bössa passade han pucken bakåt till en spelare som ropade.

Problemet?

Spelaren som ropade var Tjeckiens Jakub Flek och SVT:s expert Jonas Andersson hyllade det fräcka tilltaget i SVT:s studio i periodpausen.

– Den där är briljant. Lindholm, som är en smart spelare, går lite på instinkt och lägger en passning när det i själva verket är ett jättefint skottläge. Det är en defensiv delikatess, säger Andersson.

– Alla medel är tillåtna.

Tjecken vann i förlängningen

Pär Lindholm fick dock sin revansch.

Filip Zadina kvitterade för Tjeckien från nära håll i inledningen av den tredje perioden men med fem minuter kvar hittade Max Friberg in till Pär Lindholm som satte 2-1. 

Matchen slutade 2-2 efter full tid och gick till förlängning. Där var Tjeckien starkast och resultatet innebär att Sverige ligger sist i Carlson Hockey Games med en poäng. Värdnationen Tjeckien leder gruppen med fem poäng.

– Jag tycker att vi spelar helt okej. Vi kan göra många saker bättre, göra det lättare för varandra. Samtidigt skapar vi lägen och har ledningen med 3-4 minuter kvar. Det är tungt att de kvitterar, vi hade kunnat vinna den här matchen, säger Pär Lindholm i SVT.