Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Grönborgs besked – efter KHL-hotet

Publicerad

Ryssland stoppas från OS – och hockeylaget tillåts endast tävla under neutral flagg.

Tidigare hot från ryskt håll har gjort gällande att KHL, som en följd, kan stoppa sina spelare från att delta i OS.

– Det är samma sak som med situationen i NHL – det är klart att det vore tråkigt, säger Grönborg.

Under tisdagskvällen stod det klart att Ryssland stoppas från att delta i OS 2018.

Endast idrottare som kan bevisa sig vara rena kommer få delta, men då tävla under neutral flagg. Detsamma gäller nationens hockeylandslag.

Sedan tidigare har ryska medier att KHL-organisationen kan genomföra en "hämndaktion", genom att stoppa ligans alla spelare från att delta i OS.

Det skulle betyda att Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg helt tvingas tänka om i sin uttagning då ett flertal aktuella Tre Kronor-spelare spelar i KHL. 

"Vore tråkigt"

Förbundskapten Rikard Grönborg vill inte dra för stora växlar av IOK:s besked.

– Just nu ändrar det ingenting för oss. Vi går under förutsättningen att KHL ska släppa sina spelare och att Ryssland ska tävla med ett lag under neutral flagg. Så det har inte ändrat våra förutsättningar, säger han.

Vad betyder det om KHL-spelare stoppas från OS?

– Det är samma sak som med situationen i NHL – det är klart att det vore tråkigt. Samtidigt tycker jag att det ska bli en fantastiskt rolig turnering ändå. Det är en chans för Sverige att prestera i ett stort mästerskap. Jag tror det kommer bli en jättebra turnering.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag