Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅNFoto: BILDBYRÅN
 Foto: BILDBYRÅN
Foto: CHRISTOPHER HANEWINCKEL / BILDBYRÅN ACTION IMAGESFoto: CHRISTOPHER HANEWINCKEL / BILDBYRÅN ACTION IMAGES
 Foto: CHRISTOPHER HANEWINCKEL / BILDBYRÅN ACTION IMAGES

Gjort nya superkedjor – vägrar avslöja dem

Publicerad

KÖPENHAMN. Patric Hörnqvist och Viktor Arvidsson ansluter till Tre Kronor i dag.

Till kvällens match är det dock ännu oklart om de finns med.

Ett beslut kommer att tas under dagen.

–  Får vi välja så vill få i gång spelarna för att de kan komma in i vårt spel fortare, säger förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

Under helgen har det ena drömbeskedet efter det andra kommit in till Tre Kronor. Det blev till slut fyra.

Och redan under förmiddagen har Patric Hörnqvist hunnit landa i Köpenhamn - och om några timmar landar även Viktor Arvidsson.

De två först att anlända och ansluta till VM-truppen. Också de två som är aktuella att spela först.

 

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler. 

 

Med långa flygningar över Atlanten bakom sig, och ingen träning på is med laget så bekräftar Johan Garpenlöv att såväl Hörnqvist som Arvidsson är aktuella för spel i kväll.

– Det är ett beslut vi tar i eftermiddag efter att vi pratat med dem, men får vi välja så vill få i gång spelarna för att de kan komma in i vårt spel fortare och i spelet på stor rink.

Om de spelar, vet ni då var de ska placeras?

– Ja, de här två vet vi var de ska placeras.

Så tänker Tre Kronor om nya formationer

Klockan 20:15 i kväll ställs Tre Kronor mot ett starkt Schweiz som för mindre än 24 timmar sedan skakade Ryssland och var nära att plocka poäng. 

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018. 

 

Men Tre Kronor gäller som favoriter på förhand. Med 21 NHL-spelare i truppen, varav 19 kan spela i kväll, har Tre Kronor ett av de starkaste VM-lag på papperet någonsin.

Med alla nya stjärnor som kommer in är dock den största frågan hur laget kommer att se ut. 

Och efter söndagens frivilliga matchvärvning i Royal Arena fanns inget som indikerade på hur Tre Kronor tänker om det.

 

 

LÄS MER: Connor McDavids råd till Rasmus Dahlin. 

 

På isen fanns nämligen bara sex utespelare och tre målvakter. 

Jobbet med att sätta ihop sina formationer pågår dock för fullt i Royal Arenas inre.

– Vi sitter dagligen och formerar våra lag, vilka som ska göra vad och så. Det handlar inte bara om var de ska spela utan kemi i laget också.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag