Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fruktar nya tjuvknep: ”Måste vara beredda”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

OSTRAVA. Det hettade till i slutet av matchen mot Slovakien.

Nu väntar kvartsfinal för Juniorkronorna – där känslorna kan komma att bli minst lika heta.

– Vi måste vara förberedda på det och hålla våra huvuden kalla, säger Albin Eriksson.

Efter ett lyckat gruppspel väntar nu slutspel för Juniorkronorna som ställs mot värdnationen Tjeckien i en match som kommer att bli stekhet. Drygt 9 000 fanatiska hemmafans väntas i arenan och Sverige kommer att spela med i stort sett en hel arena emot sig.

Något de svenska spelarna är förberedda på.

– Det ska bli skitkul med fullsatt här, det kommer bli ett jäkla liv och vi är laddade som tusan. Det är ett bra test för oss, går vi vidare från det här så kan vad som helst hända, säger Albin Eriksson.

Fullsatt på läktaren och nästan alla kommer heja på Tjeckien, hur ska ni hantera det?

– Jag tror det kommer bli en kick för oss, jag tror det kan bli jäkligt kul att spela inför hemmanationen.

Lagkamraten Adam Ginning:

– Det är väl bara kul egentligen, så länge någon skriker så spelar det ingen roll om de skriker på oss eller tjeckerna. Jag ser framemot det.

Skyttekungen: ”Vet inte om det betyder så mycket”

Inför JVM möttes lagen i en träningsmatch där Sverige vann med 5-0 efter bland annat två mål av skyttekungen Samuel Fagemo.

– Vi fick en bra start där och gjorde en bra match, och det känns som det krävs i morgon också, säger han om träningsmatchen och fortsätter om vad den segern kan betyda när lagen nu möts igen:

– Vet inte om det betyder så mycket, det är en helt ny match i morgon och det är då det gäller på riktigt.

Vidare fortsätter även Fagemo med att berätta om det väntade publiktrycket och känslorna inför matchen:

– Det kommer vara grymt, kvartsfinal mot Tjeckien i Tjeckien kommer bara bli rolig att spela. Det kommer bli kul där ute och bra tryck på läktaren så jag ser det inte som något negativt i alla fall.

Eriksson redo för fysisk match: ”Jättebra för oss”

I den avslutande gruppspelsmatchen mot Slovakien hettade det till rejält då slovakerna drog på sig flera utvisningar och efter skadan på Rasmus Sandin blev det stökigt under ett par spelavbrott. Något som kan upprepa sig igen när ett fysiskt Tjeckien väntar.

Ni fick uppleva en fysisk match i slutet där mot Slovakien, var det viktigt för er inför slutspelet?

– Ja, absolut. Det var jättebra för oss att vi fick den matchen, det kommer vara tajta matcher nu i slutspelet och alla lag kommer göra vad som helst för att vinna, säger Albin Eriksson.

Tror du Tjeckien kommer spela extra fysiskt för att de känner att de kan slå er då?

– Vi måste vara förberedda på det och hålla våra huvuden kalla, och inte dra på oss utvisningar. Det får de hålla på med.