Franzéns viljemål - som väckte känslor

Publicerad

Han vräkte en back rakt in i målvakten.

Sen tryckte Johan Franzén in 1-0 för Sverige mot Tjeckien – efter mindre än tre minuter.

– Ett klassiskt hockeymål, säger experten Leif Boork.

Sverige imponerade stort mot Norge i premiären.

Och de fick en drömstart även mot Tjeckien, i VM:s andra match.

Redan efter 02.42 kom det första målet.

"Är som bäst"

Detroit-stjärnan Johan Franzén visade upp sin enorma stryka runt mål.

Franzén vräkte omkull backen Miroslav Blatak – så att han ramlade rakt in i målvakten Jakub Stepanek. Stepanek hamnade på rygg, med Blatak över sig.

Då tryckte Franzén in 1-0 för Sverige.

– Ett klassiskt hockeymål, säger experten Leif Boork i TV4.

– Det är där han är som bäst, vid sargerna och framför mål.

Protesterade mot målet

Spelarna i Tjeckien vädjade till domarna om utvisning på Franzén, men målet godkändes.

– Han går in och vinner kampen, säger Boork.

– Det som är så svårt i de här situationerna är att både tackla och att hålla koll på var pucken är, och det gör Franzén väldigt bra.

Johan Franzén:

– Pucken låg där och jag fick tag på den till slut...

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag