Franzén fick kliva av inför andra perioden

Publicerad

Han slogs blodig i matchen mot Ryssland.

Och när andra perioden av Sveriges semifinal mot Tjeckien inleddes var Johan Franzén bortplockad ur toppkedjan och satt inte på bänken.

Assisterande tränaren Peter Popovic kunde sedan bekräfta att Franzén hade avbrutit matchen på grund av sjukdom.

– Han är krasslig, säger Popovic till TV4.

Johan Franzén ingick i Pär Mårts toppkedja i första perioden av kvartsfinalen mellan Sverige och Tjeckien.

Men när andra perioden satte i gång hade Brynäs Jakob Silfverberg tagit Franzéns plats. Och Franzén fanns inte ens på bänken.

Detroitstjärnan skadade näsan rejält i Sveriges förlustmatch mot Ryssland förra fredagen efter en tuff crosschecking från Dmitrij Kalinin.

"Bekymmersamt"

Han avstod Sveriges match mot Italien men var tillbaka när Lettland slogs med 4-0.

Experten Leif Boork var orolig över 32-åringens frånvaro.

– Bekymmersamt med Franzén. Han är ett av våra stora namn, så det vore ett stort avbräck, säger Boork i TV4.

Franzén har stått för fyra mål i VM-turneringen.

"Febrig och hängig"

Assisterande tränaren Peter Popovic berättade mer om svenskens tillstånd för TV4.

– Han är hängig, krasslig. Han är mer åt det sjuka hållet än det skadade hållet. Han var lite febrig också, säger Popovic till TV4.

Popovic slog dessutom fast att Franzén knappast skulle kunna spela mer under matchen.

– Nä, jag tror inte det.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag