Franzén är på plats i Sverige: Ska bli häftigt

Publicerad

I dag landade Johan Franzén i Sverige.

Detroitstjärnan har höga förväntningar inför hemma-VM som börjar på fredag.

– Vi vet att vi har ett bra lag och väldigt bra chans att gå långt, säger Franzén till HockeyExpressen.se.

Stanley Cup-slutspelet blev en stor besvikelse för svensklaget Detroit Red Wings, som åkte ut i åttondelsfinal mot Nashville Predators efter 1-4 i matcher. Men Henrik Zetterberg och Johan Franzén laddade snabbt om och bestämde sig för att spela VM på hemmaplan. I dag landade Franzén i Sverige och HockeyExpressen.se mötte honom på Arlanda.

– Resan har gått bra. Nu ska jag till hotellet och sova några timmar, sedan blir det träning i eftermiddag, säger Franzén.

"En bra säsong"

När han landade fick han den glada nyheten att även Ottawas Daniel Alfredsson ansluter till Tre Kronor, och troligtvis Erik Karlsson.

– Jag och Zäta flög med varandra och snackade om de två från Ottawa eftersom vi inte visste, säger Franzén.

– Kul att Alfredsson kommer, han har haft en bra säsong och har sett bra ut i slutspelet.

Tror du att Erik kommer?

– Jag hoppas det, det vore kul att spela med honom.

Hoppas på bra start

Daniel Alfredsson säger till HockeyExpressen.se i dag att Sverige ska vinna guld, och även Franzén tror på ett bra VM för Tre Kronor.

– Vi vet att vi ha ett bra lag och väldigt bra chans att gå långt. Det gäller att få en bra start så vi får i gång självförtroendet, säger Franzén.

– Kul att familj och vänner ska få en chans att se en live, det ska bli häftigt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag