Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Därför var han mystiskt borta

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

KÖPENHAMN. Tre Kronor går mot utklassning av Vitryssland i premiären av VM.

Utan assisterande förbundskaptenen Peter Popovic på bänken.

Popovic låg kvar på hotellet efter att näthinnan från ena ögat i går hade lossnat - och har i dag opererats för det.

– Om jag hade skitit i det så kan man bli blind på ögat, säger Popovic.

Peter Popovic har likt som hela Tre Kronor varit på plats i Köpenhamn för ishockey-VM sedan i onsdags. Därför kom det något oväntat när den assisterande förbundskaptenen som ansvarar för backarna i laget i dag saknades på bänken.

Och i periodpausen till den tredje perioden kom förklaringen.

Peter Popovic hade tidigare under dagen opererats - och låg därför i kväll kvar på hotellsängen för att vila upp sig efter att ha blivit nedsövd.

 

LÄS MER: Hockey-VM på tv lördag 5:e april 

 

Varför? Efter några dagars problem med ett öga kom en läkarundersökning att visa att näthinnan hade lossnat från ett av Popovics ögon.

– Det var lite chockartat. Jag kände att det kliade i ögat för ett par dagar sedan, eller jag kan inte ens säga klia. Det kändes som det hade fastnat något som irriterade mig. Jag kan inte riktigt förklara vad det var, och det gjorde varken ont eller syntes i ögat.

När förstod du att det var mer än "bara lite kli"? 

– När vi hade varit här i Köpenhamn ett tag så pratade jag med vår lagdoktor så ringde han mig och sa att vi skulle åka till ett sjukhus vid Köpenhamn men jag tänkte ”skit i det, ge mig bara några ögondroppar”, säger Popovic och fortsätter:

– Sen när vi hade gjort några undersökningar så sa de operation och jag bara ”va, ska jag opereras?!”. Det var lite overkligt, så i morse åkte jag dit och träffade han som skulle göra den. Sen opererade de mig.

"Hade kunnat bli blind"

Vidare fortsätter Popovic med att förklara vad som hade hänt om han inte hade åkt in till sjukhus i tid:

– Vad som hade hänt är att näthinnan hade lossnat så jag hade som ett flimmer för ögonen och doktorn sa att man måste gå på det direkt, för om jag hade skitit i det så kan man bli blind på ögat. Det kan bli svart bara för att man inte gör något åt det.

Kvällens match berättar Popovic att han följer via Viaplay på mobilen - men det finns ett problem; han kan bara följa den med ett öga.

– Nu ser jag ut som en sån här pirat, så jag tar det lite lugnt i dag sen har jag ett återbesök i morgon. Jag tror eventuellt att lappen för ögat bara ska vara på när jag sover. 

Hur många matcher kan du missa?

– Jag hoppas att det bara är den här matchen. Jag ska som sagt dit igen i morgon och då hoppas jag att jag får veta att jag bara behöver ögonlappen när jag ska sova så det inte kommer något skräp i ögat.

Hur mår du nu?

– Men jag känner mig pigg nu, ibland när jag vaknat efter narkos så har jag mått pytonorm men nu mår jag bra och har känt mig pigg sedan jag vaknade.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!