Peter Forsberg. Foto: SVEN LINDWALLPeter Forsberg. Foto: SVEN LINDWALL
Peter Forsberg. Foto: SVEN LINDWALL
"Foppa" är expert för Discovery under OS i februari. Foto: SVEN LINDWALL"Foppa" är expert för Discovery under OS i februari. Foto: SVEN LINDWALL
"Foppa" är expert för Discovery under OS i februari. Foto: SVEN LINDWALL
Erik Karlsson är en av dem som varit kritiska mot NHL:s beslut Foto: DANIEL LEA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURESErik Karlsson är en av dem som varit kritiska mot NHL:s beslut Foto: DANIEL LEA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES
Erik Karlsson är en av dem som varit kritiska mot NHL:s beslut Foto: DANIEL LEA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES

Foppa: "Då var jag besviken"

Publicerad

VI kommer inte att få se några NHL-spelare i OS.

Men beslutet stör inte Peter Forsberg.

– Nu har jag släppt det där, säger "Foppa".

Det har varit klart en längre tid.

Hockeyturneringen i OS avgörs utan spelarna från världens bästa liga, NHL.

Beslutet har väckt kritik från flera håll.

– Fullständig katastrof. Riktigt dåligt för hockeyn. Världens sämsta beslut, dundrade Ottawa-stjärnan Erik Karlsson i april.

Den tvåfaldige OS-guldmedaljören Peter Forsberg medger att han inledningsvis höll med Karlsson.

– Då var jag besviken, jag tyckte att det var ett underligt beslut, säger "Foppa", som kommer fungera som expert för Discovery under OS-sändningarna.

 

LÄS MER: OS-hockeyn – tv-tider, spelschema och grupper.

Foppa: "Jag har släppt det"

Men nu menar 44-åringen att han inte bryr sig längre.

– Jag tycker ändå att det kommer bli en jättebra kvalitet på hockeyturneringen. Jag tror inte så många bryr sig, när det väl kommer till en final. Jag spelade ju 1994, när NHL-spelarna inte var med, och det är bland de bästa turneringar jag varit med på ändå. Nu har jag släppt det där med NHL, nu ska vi fokusera på de som ska spela, säger han.

Vad tror du om Tre Kronors chanser?

– Jag tycker att man ska ha som målsättning att åka dit och ta guld, något annat vore konstigt. Men kommer man därifrån med en medalj ska man vara nöjd, egentligen. Tittar man på Ryssland så är de storfavoriter, många skulle lätt kunna spela i NHL. Sverige är ett av de lag som har chans att vinna guld, men också stora chanser på silver eller brons.

Forsberg är glad över Nordkoreas beslut att skicka egna trupper till mästerskapet, något han tror kommer lätta spänningarna mellan dem och OS-landet Sydkorea.

– Det börjar lugna ner sig med Nordkorea och Sydkorea, man kan åka dit och fokusera på att ställa in sig på tävling. Det har blivit positivt nu den senaste tiden, utövarna kan ställa in sig på att det blir tävlingar.

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag