Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Filip Forsberg hyllas – efter oväntade draget

Publicerad

KÖPENHAMN. Han hann knappt göra sin debut innan han hade visat sin skicklighet.

Med ett enhandsskott kom Filip Forsberg att tokhyllas på sociala medier i går kväll.

Och i dag fortsatte hyllningarna.

– Det var riktigt bra, han är grym på att skjuta med en hand. Det är kul att se, säger Viktor Arvidsson.

Filip Forsberg kom under gårdagens match mot Ryssland att hamna i ett offensivt läge mot en rysk försvarare där Forsberg med en hand höll ifrån sig sin motståndare.

Och med bara en hand kvar på klubban förväntade sig ingen att ett skott skulle komma.

Men det kom.

Och enhandsskottet höll på att helt ställa den ryska målvakten som inte alls var beredd på vad som kom mot honom. Efter det blev sekvensen med Forsbergs briljans att göra succé på sociala medier.

Där hyllades han stort - och i dag kom även lagkamraten i såväl klubblaget som Tre Kronor, Viktor Arvidsson, att hylla honom.

 

LÄS MER: Så spelas slutspelet i hockey-VM 2018. 

Hyllningen: "Otroligt skicklig spelare"

– Det var riktigt bra, han är grym på att skjuta med en hand. Det är kul att se, han brukar även vända klubban till left och skjuta, och det brukar gå bra också.

Gör han ofta så även i Nashville?

– Ja, han gör ju massa olika saker. Han har så mycket han kan göra och är en otroligt skicklig spelare, och väldigt kreativ, säger Arvidsson och fortsätter:

– Det är kul när han hittar på sånt.

Själv kommenterade Forsberg sin uppmärksammade detalj så här:

– Det var lite sista utvägen och jag försökte skydda pucken för att knäppa i väg den, säger han och fortsätter med varför han valde den typen av avslut:

– Det är just överraskningsmomentet, skottets hårdhet är inte det som kommer att slå honom utan det är överraskningen

 

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler. 

LÄS MER: Connor McDavids råd till Rasmus Dahlin. 

Följ hockey-VM direkt här! 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag