Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fem spelare lämnar Tre Kronor-truppen

Fem spelare skickas hem inför VM. William Eklund, med en skada, är en av dem.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Även Anton Wedin är skadad.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Och Niklas Rubin får åka hem.
Foto: VESA MOILANEN / AP TT NYHETSBYRÅN

Fem spelare lämnar Tre Kronor inför den sista matchen i Carlson Hockey Games.

Fredrik Olofsson, Gustav Backström, Niklas Rubin, William Eklund och Anton Wedin har spelat klart när NHL-förstärkning är på väg.

Sverige har en poäng efter två matcher i Carlson Hockey Games i Tjeckien men turneringen handlar framför allt om att Tre Kronor och de andra lagen ska förbereda sig för VM i Riga som startar nästa vecka.

NHL-spelarna Marcus Sörensen, Adrian Kempe, Isac Lundeström och Rickard Rakell är på väg att ansluta till truppen och då får andra spelare lämna plats inför den sista matchen i Carlson Hockey Games.

Två skador för Tre Kronor

Fredrik Olofsson, Gustav Backström, Niklas Rubin, William Eklund och Anton Wedin lämnar nu truppen efter övertidsförlusten mot Tjeckien, meddelar Tre Kronor. De två sistnämnda åker hem på grund av skada.

Sverige möter Finland i Carlson Hockey Games under lördagen. Därefter startar VM i Riga med match mot Danmark den 22 maj.