Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån
 Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån

FBK-forward hoppfull om spel i junior-VM

Publicerad

NORRTÄLJE. Skador och sjukdomar har plågat juniorlandslaget inför VM i ryska Ufa.

På tisdagen kom dock ett hoppfullt besked – Färjestadsforwarden Max Görtz kan åka med till träningsmatcherna i Finland.

– Jag kommer nog att köra för fullt när vi kommer dit, säger han.

Görtz skadade sig i baksidan av låret under träningslägret i Norrtälje i söndags och landslagsledningen befarade det värsta.

Nu har läget ljusnat.

– Jag fick röntgensvar och det handlar om en liten sträckning och blödning. Jag körde lite skridskoåkning i dag (läs tisdag) och det kändes bra, säger en hoppfull Görtz.

Flera återbud

På onsdagen åker juniorlandslaget till Finland för att spela två träningsmatcher, mot USA på torsdag och Kanada på lördag.

Sverige, regerande världsmästare, har haft det tufft på vägen fram till JVM. Stjärnbackarna Oscar Klefbom och Jonas Brodin har båda fått lämna återbud på grund av skador och fjolårets guldskytt Mika Zibanejad på grund av sjukdom.

Anmälas på juldagen

Förbundskapten Roger Rönnberg kallade in HV71-forwarden Filip Sandberg när Görtz skadade sig. Sandberg följer också med till Finland. En back och två forwards ska bort ur truppen innan JVM startar den 26 december då Sverige möter Tjeckien.

– Den 25 december ska truppen anmälas, så vi har fram tills dess på oss att ta beslut, säger Rönnberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag